Også denne påsken gjelder helsemyndighetenes pandemirestriksjoner. Derfor søker mange litt inspirasjon for å sikre den gode stemningen enten kohorten går for hjemmepåske eller solveggen på hytta. Rune og Ivan, ildsjelene bak MEIR har flere forslag til akevittdrinker som er enkle å lage, men som uomtvistelig vil sette en spiss på påskestemningen. Den ene finner du her, mens de andre finnes her.

Egg er en gammel påsketradisjon. Tradisjonen skal visstnok både stamme fra gamle vårfestivaler, og fra kristendommen i forbindelse med Jesu’ oppstandelse. I begge sammenhenger skal egget ha symbolisert nytt liv. Egg brukes i drinken for å gi munnfølelse. Husk å bruke ferske egg.

Så om det ikke det blir en drømmepåske rent meteorologisk, blir du forhåpentligvis inspirert til å servere noen akevittbaserte solglimt til deg selv og dine nærmeste.

Norske Akevitters Venner ønsker alle en riktig god påske!

MEIR Royal Fizz

Ingredienser:
6 cl MEIR No.1
3 cl sitronsaft
2 cl sukkerlake (1:1 vann og sukker)
1 helt egg
Sodavann

Slik gjør du:
Rist et helt egg sammen med en isbit i en cocktailshaker eller et stort syltetøyglass. Tilsett akevitt, sitronsaft og sukkerlake sammen med noen store isbiter. Rist hardt i minst 30 sekunder. Fyll litt sodavann i et vinglass og sil cocktailen over i glasset. Pynt med sitronskall.