Har du noen gang truffet Konrad Ågesen, pensjonert maskinsjef som bor på Tverdalsøya mellom Arendal og Tvedestrand? Ikke vi heller, da Ågesen er en oppdiktet kar som løser krimgåter i bøkene til Guttorm Eskild Nilsen i Tvedestrand.
Likevel: Oppdiktede personer kan være interessante bekjentskaper – særlig når hovedføden er akevitt, fyrstekake og røyk – pluss litt selvfisket torsk. En skulle tro at et slikt kosthold over tid ikke var helt av det gode, men ifølge krimhelten viser senere års akevittforskning at akevitt, og da særlig Løiten Linie Aquavit, inneholder de viktigst vitaminene vi trenger…
Den siste boka om Konrad Ågesen, heter «I lause lufta», og er den åttende boken om den pensjonerte maskinsjefen.

«I lause lufta» er bok nummer åtte i serien om detektiv Konrad Ågesen.


Nilsen har også skrevet en liten bok med tittel «Akevitt og fyrstekake» som forteller om Konrad Ågesens verden – inkludert de andre oppdiktede personene i bøkene. Resten av persongalleriet er lys levende personer som synes det er morsomt å bli skrevet inn i krimfortellinger.


Skulle du ha behov for en bok som julegave og allerede har lest det som finnes av akevittlitteratur i nettbutikken, kan et besøk hos Bokhuset Forlag AS i Tvedestrand hjelpe.