Presidenten ønsker god sommer

Kjære venner av norsk akevitt

Det er med glede og begeistring vi sender dere denne sommerhilsenen med en oppdatering fra styret i Norske Akevitters Venner.

En forening i vekst

Norsk akevitt- og matkultur er stadig i vinden, og flere får daglig øynene opp for vårt nasjonalbrennevin. Siste folketelling viser vel 7700 medlemmer og på Facebook passerte vi akkurat 5400 følgere.

Siden i fjor har vi tatt nye steg for å nå målet om «10 i 20» – både gjennom lanseringen av den nye nettsiden, ny strategi for sosiale medier, men også med en helt fersk vervekampanje for hånden.

Nye akevitter og nytt design

Akevittprodusentene lanserer stadig nye produkter. I vår har vi blant annet blitt vitne til et komplett redesign av Norges desidert mest solgte akevitt, Gammel Opland. Et redesign som har som mål å vise verden at norsk akevitt ikke står tilbake for sine konkurrenter, være seg whisky eller cognac. Tvert imot. Satsingen står det respekt av.

Arcus inviterte i den sammenheng alle presidenter og visepresidenter i foreningen til en storslått og unik prelansering i fatlageret. En gest som understreker det gode samarbeidsklimaet vi har med produsentene.

Hellstrøm på sin side slapp akkurat sin nye sommerakevitt med et helt nytt og særdeles smakfullt design (og innhold). Strand Brenneri er et annet glimrende eksempel på design og ikke minst eksperimentelt innhold. Atlungstad tøffer avgårde som aldri før. Det Norske Brenneri lanserte blant annet sin «sommerkasse» og Palmer melder om at mange er interessert i Ankerdrammen. Hos Egge er det Christian IV som har slått til i sommervarmen. Med andre ord: Akevittene har inntatt sommer-Norge.

Ny nettside med stor trafikk

9. mars lanserte vi den nye nettsiden etter ett års forarbeid. Som jeg skrev i fjor, har vi har en visjon om at nettstedet skal bli det foretrukne landingsstedet for norsk akevitt i kongeriket. En møteplass der all informasjon om og rundt akevitten er tilgjengelig. De første målingene viser da også stor trafikk. Hele 22.000 unike brukere har besøkt nettsiden. Totalt teller siden 85.000 besøk på de første 120 dagene. Månedens akevitt, katalogen over alle akevittene og nyhetssaker er de best besøkte.

Fremover vil det også bli lagt mer vekt på spennende mat- og akevittkombinasjoner. Og ikke minst kombinasjoner en kan lage i eget hjem uten en mesterkokk til hjelp.

Nettsiden har også en egen medlemsportal. Passordet er sendt ut til alle, men dersom du har mistet det kan du sende en forespørsel til post@norsk-akevitt.org.

Styret har også satset videre på sosiale medier, og vi er glade for at styremedlem Elisabeth Gjestland har tatt rollen som redaktør i disse kanalene. Instagram bygges opp parallelt med at Facebook setter nye rekorder. Den posten som fikk aller mest reaksjoner i fjor, nådde over 50.000 mennesker. Det viser at denne satsingen blir viktig fremover dersom vi skal nå frem med budskapet vårt.

Samtidig jobbes det ufortrødent videre med kvalitetsmagasinet AquaVIT og redaksjonen kan allerede nå røpe at det kommer spennende saker i høst- og julenummeret.

Regionene – foreningens hjerte

Jeg vil, også i år, få takke for alle treffene jeg har hatt ute i regionene. Det har vært en glede å få besøke dere alle fra Brønnøysund i nord til Rogaland i sør-vest.

Alle som én er inspirerende møter som har gitt meg ny kunnskap og en stor stolthet over foreningen vi driver sammen.

Styret mener at god aktivitet og oppfølging i regionene samt knoppskyting og etablering av nye regioner er avgjørende for videre vekst i foreningen. Vi kommer derfor til å satse videre på dette feltet de kommende årene. Nærhet til regionen er viktig for det enkelte medlem. Det er derfor rom for flere regioner. Og nye medlemmer med dem.

Akevittinget

Akevittinget avholdes i år i Trondheim. For annen gang holdes tinget utenfor Oslo og med festivitetene fra Bergen friskt i minne, ser vi frem til ekte trøndersk gjestfrihet.

Egen informasjon og påmeldingsskjema er sendt til regionstyrene i egen epost.

Verv en venn eller ti

Til sist vil vi minne om vervekampanjen som går frem til 1. september. Hele tre førstepremievinnere får hver seg et hjemmebesøk av en av Norges beste og hyggeligste bartendere, Halvor Digernes. Vi tør foreslå at feriestemning og lange sommernetter er gode arenaer for rekruttering.

Mer info finner du på hjemmesiden eller i siste nummer av AquaVIT. Måtte den beste vinne!

Vi ønsker dere alle en fin sommer med sol, lange dager, norsk mat og en liten akevitt på bordet.

På vegne av styret:

Atle Einar Minothi

President

Atle Einar Minothi

PS: Hjelp oss å holde medlemsregisteret oppdatert ved å sende oss ny adresse og/eller ny epost. Sjekk også om du har betalt kontingenten. Noen har nemlig glemt dette…

 

post@norsk-akevitt.org

23 15 85 00

Logg inn