Rådhusbrygge 2, rett ut for Oslo Rådhus, har vært fortøyningspunkt for båter i over 100 år. Nå blir det også mulig for akevittelskere å legge til og nyte en akevitt eller en cocktail. Noe å bite i er det også en mulighet for.

Bak «Piren – et glass og en bit» står Runar Kversøy med mer enn 30 års erfaring innen mat- og drikkebransjen. Han har arbeidet for Trollcruise i mange år, et av de største og mest erfarne charterbåtrederiene i Oslofjorden. Nå dreier det seg om akevitt – og samarbeidet med Trollcruise fortsetter.

– Jeg ble oppmerksom på et ledig lokale på Rådhusbrygge 2 i 2018 og fant ut at det kunne være moro å satse på noe nytt – men fortsatt i samarbeid med cruisebåtene. Resultatet ble Piren – selv om det skulle ta to år, både på grunn av søknader som måtte gjennom byråkratiet og korona-epidemien.

Uansett: Nå har Piren åpnet dørene – med 168 forskjellige akevitter i hyllene (sammen med gin, vin og champagne).

– Vi ønsker å formidle «akevittopplevelsen» både gjennom ren akevitt og akevitt brukt i cocktailer. Hos oss er det akevitten som spiller førstefiolin, forteller Kversøy.
– Vi serverer også noe å bite i, men det skal være et tilbehør til hovedaktøren – det vil si akevitt.

Piren vil være åpen hele året. Om sommeren blir det servering både inne og ute. Når det lakker mot høst og vinter blir det hyggeligere å sitte innendørs, og Kversøy kan lokke med både akevittsmakinger og julebord.

Alle foto: Frithjof Nicolaysen