MEIR Snavvel Aquavit

I september 2021 lanserer Rebel Spirits en helt ny akevitt i begrenset opplag og med trøndersk vri; MEIR Snavvel Aquavit. MEIR Snavvel er en fatmodent norsk akevitt produsert av MEIR/Rebel Spirits hos OSS Craft Distillery.

Historien bak
Lørdag 18. september 2021 er det 100 år siden statuen på torget i Trondheim ble avduket. Plassert midt i byens hjerte, rager statuen av byens grunnlegger 18 meter over soluret. Olav Tryggvason-monumentet er utvilsomt et av Trondheims viktigste ikoner og mest gjenkjennbare attraksjoner.

Monumentet på torget i Trondheim var vinnerbidraget i en konkurranse administrert av Trondheim Kommune, og ble gitt som gave fra industribyggeren og grossisten Dyre Halse (1854-1934). Monumentet ble laget av billedhuggeren Wilhelm Rasmussen (1879-1965).

Statuen representerer også noe MEIR. Trondheim er en rik kulturby. Trondheim torg med Olav Tryggvason-monumentet i midten, representerer byens samlingspunkt, og er også regionens kulturelle sentrum.

MEIR Snavvel Aquavit er laget til jubileet og er samtidig en feiring av folket, kunsten og byen Trondheim. Akevitten er en hyllest til smaker og alskens kulturelt snavvel (som altså betyr «snop» eller «godteri») som du bare finner i Trøndelag.

Kunstnersamarbeid
Denne akevitten er også et samarbeidsprosjekt mellom MEIR og kunstner Ståle Gerhardsen. Ståle er en selvlært billedkunstner som like gjerne maler på vegger og fasader som på lerret. Kunstneren har malt et helt nytt maleri som er gjengitt på innpakningen til Snavvel-akevitten. Den lanseres nemlig i et gave-rør av papp, og røret prydes av Gerhardsens tolkning av Trondheim og Trøndelag. I tillegg til å være attraktiv som en «nytelsesakevitt», kan de nummererte utgavene også bli et samlerobjekt.

Ståle Gerhardsens originalmaleri: – Jeg har malt følelsen av 100 år med stoisk ro. Jeg har malt følelses av gylden varme. Jeg har malt følelsen av Meir, skriver Gerhardsen på røret som MEIR Snavvel Aquavit.

Akevitten er produsert i ett begrenset opplag på 5.000 enheter.

Når det gjelder smaksnotater kan vi sitere Ulf Dalheim som gjorde denne vurderingen:

Lukt: Tiltalende, lys gyllenbrun farve. Stort aromaspekter i duften, som eksotiske kryddertoner med preg av karve, kanel, kardemomme, noe eple og vanilje. I glasset kommer det mer brent karamell og fatvanilje i tillegg.

Smak: Rent smaksbilde, med tydelig akevittpreg, hint av sherry/madeira, sammen med godt integrerte alkoholtoner. Pen avrunding, veldig bra lengde. Absolutt en akevitt å kose seg med, men denne vil også matche mye forskjellig mat. Snavvel, sjø!

Fra pakkingen av Meir Snavvel Aquavit i lokalene til OSS Craft Distillery.

MEIR_Snavvel_flaske_og_rør_300x400