International Spirits Challenge (ISC), UK, er en av de ledende konkurransene som premierer verdens beste brennevin. I år deltok over 1.800 produkter fra cirka 70 forskjellige land. ISC regnes som en av de mest prestisjefylte brennevinskonkurransene i verden og konkurransen er basert på en streng og uavhengig bedømmingsprosess. Produktene bedømmes via en omfattende blindtest fra et helt panel av erfarne smaksdommere og de beste brennevinene får sølv, gull eller dobbelt gull. Det betyr at de som slipper gjennom nåløyet, virkelig er produkter som det er verdt å prøve

Medaljedryss
En skal ikke gå så mange årene tilbake for å finne en konkurranse som var kjemisk renset for lukt av karve og akevitt. Heldigvis har tidene forandret seg, og i år deltok norske produsenter med en rekke produkter innen akevittkategorien og resultatet ble en skikkelig medaljefest.

Sølv
Det ble to sølvmedaljer i kategorien, og begge gikk til Rebel Spirits med akevittene MEIR Aquavit No. 1 og MEIR Pink – slett ikke verst for en produsent som bare har vært i markedet i ett års tid.

Gull
Det ble hele ti gullmedaljer som ble fordelt slik (i alfabetisk rekkefølge):
Arcus: Lysholm Linie Double Cask Port Aquavit og Opland Aquavit Original (Gammel Opland).
Atlungstad Håndverksdestilleri: Atlungstad Innlandet Aquavit og Atlungstad Taffel Aquavit.
Oslo Håndverksdestilleri: OHD Akevitt, Juleakevitt og Akevitt Blank.
OSS Craft Distillery: Bareksten Botanical Aquavit.
Rebel Spirits: MEIR Classic Aquavit og MEIR Jul.

Dobbelt gull
Her snakker vi om det ypperste på flaske og Norge hentet hjem hele fem medaljer:
Arcus: Opland Edel Madeira Cask Aquavit, Gilde Non Plus Ultra, Lysholm Linie Aquavit og Løiten Linia Aquavit.
Det Norske Brenneri: Arvesølvet Premium Aquavit. Arvesølvet har for øvrig også tidligere fått dobbelt gull i en tilsvarende konkurranse i USA.

Vi gratulerer!