Mannskoret Akevitt

Det er noe med menn som synger og brennevin. De har vandret sammen lenge. Mannskoret står i en stolt, norsk mannskortradisjon. Oslo Håndverksbryggeri bygger også på en stolt tradisjon. Begge har også sin egen vri på det de gjør. Løs snipp og høyt engasjement har de også til felles. Mannskoret og OHD kler hverandre godt.

Mannskoret er et mannskor som øver på Kampen bistro i Oslo hver tirsdag og som ble startet i 2002 av DumDum Boys-vokalist Prepple Houmb, radioprogramleder Espen Thoresen og TV-produsent Hasse Lindmo.

Mannskoret kaller seg «et kor for folk som ikke trodde de likte korsang», og teller til sammen 32 personer, kjente og ukjente. Koret synger blant annet gamle rock- og popklassikere fra blant andre Raga Rockers, Jokke og Valentinerne, De Press, Frank Zappa, Knutsen & Ludvigsen, Billy Bragg, deLillos, Dead Kennedys og Ramones. Koret synger også nasjonalsanger fra nedlagte stater og et og annet klassisk korverk.

Mannskorets Akevitt er smakt til med norske urter som karve, kvann, mjødurt, lyng og ryllik i kjent OHD-stil. Akevitten har ligget minst 12 måneder på bourbonfat. Det som gjør denne akevitten helt spesiell, er at den på innspill fra korets egne akevittentusiaster har blitt tilsatt et lite hint av chili. De synes den kler koret, på alle måter. Skål, gutta!

Oslo Håndverksdestilleri ble etablert i 2015, ti år etter at det nesten hundre år gamle monopolet for destillering av sprit og produksjon av brennevin ble opphevet. OHD ville vekke til live de gamle, norske tradisjonene for håndverksdestillering. De bruker norsk potetsprit, men de bruker kun planter fra norske skoger og fjell for å sette smak på produktene sine. Mange av disse plantene ble brukt av våre forfedre til smakssetting av brennevin, men har lenge vært glemt eller oversett. Dette gir Oslo Håndverkdestilleris akevitter en unik og moderne stil samtidig som de reflekterer hundreårige, norske tradisjoner.

Mannskoret akevitten har V-nr. 11531902, kommer i tilleggsutvalget i februar 2020 og er i bestillingsutvalget fra og med mars 2020. Pris 399,-.

Logg inn