Arvesølvet Kjernekar Single Cask

 

Hver måned presenterer vi en ny akevitt.

Denne måneden setter vi fokus på en nyvinning i Arvesølvet-serien.

En ekte kjernekar av typen Single Cask.

 

 

Arvesølvet blir til

Det ble knyttet stor spenning til lanseringen av Arvesølvet da den første flasken ble sluppet høsten 2011.

Alle eventuelle bekymringer ble raskt gjort til skamme.

I tillegg til svært godt salg på polet ble akevitten raskt en hit hos mange restauranter og barer.

Arvesølvet var «annerledes» og kun modnet på nye sherryfat. Modningen ga en rund og myk karakter med smak av vanilje, anis, sitrus og karve.

Siden den tid har den vunnet mange internasjonale og norske priser. Produsenten selv beskriver den som en en moderne akevitt for den kresne gane.

 

Fra brenneriet

Særegen smak

I Arvesølvet akevitt brukes som nevnt nye sherryfat til lagringen. Akevitten ligger på fatene i minst 12 måneder. Sammen med de beste urtene fra norsk natur gir det Arvesølvet en unik og gjenkjennelig karakter.

Ved bruk av amerikanske eikefat (tidligere brukt til sherry red.anm) oppnår akevitten en særegen friskhet, fruktighet, dybde og et ekstra tydelig preg av vanilje.

Arvesølvet har lite restsødme og er noe mildere på karve enn en del andre akevitter. Dette er med å skape en fin balanse i akevitten.

 

Single Cask

Månedens akevitt er nykomlingen Arvesølvet Kjernekar Single Cask. Denne har Arvesølvet Akevitt som base, men nå lagret på unge 350-liters franske eikefat som tidligere har inneholdt brenneriets norske eplebrennevin, Kjernekar.

Derfor navnet.

Denne fransk-norske kombinasjonen har gitt akevitten en tydelig fruktighet, en voksaktig fedme og aroma fra eteriske oljer sjeldent funnet i en klassisk akevitt.

Tapping på fatstyrke (57,5 % vol.) gjør den til en smaksbombe som tåler å matches med det aller meste av smaksrik mat og godt øl – eller kan den nytes som en avec.

Farge: Naturlig – dyp gyllen.

 

Odd Johan Nelvik har lykkes med storsatsingen Arvesølvet

 

«Arvesølvet Kjernekar Single Cask» vant anbudet på vinmonopolet og slippes på basis i kategori 6 – som betyr de største vinmonopolene i landet.

 

Vecturanummer: 147294

Polnummer: 8282702

Kr: 599,00

Master blender Jon Bertelsen

 

 

 

 

Logg inn