I samarbeid med det sveitsiske firmaet International Swiss BevCo AG startet Inderøy Brenneri i fjor produksjon av «Karv Luxus Akvavit», i første omgang for salg i Sveits, Frankrike og Belgia. Den 5. mai 2021 lanseres den eksklusive akevitten også i Norge.

I 2020 produserte Inderøy Brenneri totalt 22.500 flasker akevitt. Lanseringen av Karv gir trolig mer enn en dobling av produksjonen fra 2020 til 2021. Louis Piana-Thomassin står bak akevitten i samarbeid med Svein Berfjord ved Inderøy Brenneri. Den kjente designeren Johann Terrettaz har stått for designet.

Prosjektleder for KARV, Federico Piana forteller:
– KVARV er en unik akevitt. Den karakteristiske ingredienen er tindved, og den dyrkes utelukkende i Skandinavia og i utkanten av Himalaya-fjellene. Tindved blir ofte kalt gullet i nord, og bærene gir KARV en myk og fyldig smak. Videre dyrker destillatør Svein Berfjord de fleste botaniske ingrediensene i KARV, mens resten er nøye valgt fra eksklusive leverandører. KVARV er et håndlaget brennevin, produsert med stor lidenskap og profesjonalitet.

Filosofien bak KARV er å introdusere akevitten som en moderne tolkning av akevittens tradisjonelle ånd, men på en global og internasjonal måte. Vår visjon er at KARV skal bli internasjonalt kjent som en luksusakevitt og være å finne i alle eksklusive cocktailbarer, hoteller, restauranter og klubber. Bak håndverksfilosofien, med nøye utvalgte ingredienser og en raffinert prosess, trengte vi en destillatør som kunne gjøre visjonen til virkelighet. Svein ble introdusert av en venn av grunnleggeren Louis Piana, og Inderøy Brenneri fylte alle forutsetningene og hadde samtidig en unik historie som matcher det unike produktet vårt.

Piana og Terrettaz
Grunnlegger Louis Piana er en gründer og eventyrer som har ekspertise innen utvikling og lansering av drikkevaremerker, inkludert The Beer Michaeli, Edition Louis Piana – et premiumprodukt designet for de «spesielle anledningene».

Grunnlegger Louis Piana (i midten) sammen med sønn og prosjektleder for KARV, Federico Piana (t.v). og Konstantinos Papathanassiou som er den greske partneren. Federico og Konstantinos står for den daglig driften av KARV.

Designer Johann Terrettaz er en uavhengig grafisk designer og typograf som de siste 21 årene har hatt base i Genève i Sveits. Han har spesialisert seg innen merkevarebygging og typografi, og arbeider blant annet for rundt tjue internasjonale klokke- og smykkemerker. Arbeidene hans har dukket opp i mange prestisjetunge internasjonale anerkjente bøker siden 1990, og han har vunnet flere priser innen grafisk design. I 2018 ble han entusiastisk med i KVARV Akvavit-teamet fra starten for å utvikle merkevare og bygge omdømme rundt produktet.

Designer Johann Terrattaz.

Destillatøren
Destillatør Svein Berfjord driver Berg Gård og Inderøy Brenneri sammen med kona, Kirsti Farbu. Gården og brenneriet er en del av «Den Gyldne Omvei» på Inderøy i Trøndelag – en vegstrekning som går gjennom vakkert kulturlandskap med mat, kunst- og kulturopplevelser underveis.

Svein Berfjord
Svein Berfjord som tidligere har fått Spesialitet-merket fra Norsk Mat samt sølvmedalje i International Wine & Spirit Competition (IWSC).

Siden Berfjord tappet den første akevitten i 2016, har han lansert en rekke prisbelønte akevitter. Senest i mars kom den krigshistoriske «Gjefsjøakevitt – Operasjon Rype 1945», som har slått an over all forventning.