Hildurs Urterarium, Brønnøysund

Tillrem 31
8906 Brønnøysund
Tlf. 415 15 213
E-post: urterar@frisurf.no
Nettside: www.hildurs.no

På rød løper og med stor festivitas ble Hildurs Urterarium nord for Brønnøysund autorisert som Norske Akevitters Venners serveringssted nummer 21 den 21. april 2012. Autorisasjonen ble en stor festkveld for vel 60 gjester fra Brønnøy og omegn akevittforening med en fireretters middag og fem forskjellige akevitter på menyen.

President i Norske Akevitters Venner, Per Harald Grue, foretok den offisielle autorisasjonen av Hildurs Urterarium med avduking av selve autorisasjonsbeviset, et endestykke fra et sherryfat med egen plakett.
Hildurs Urterarium er en velkvalfisert søker som i mange år har profilert norsk og nordnorsk matkultur, sa Grue.
– Dere er det tredje serveringsstedet i Nord-Norge som er blitt autorisert. Hildurs Urterarium er det eneste av våre serveringssteder som har en eget urterarium som en del av virksomheten. På Hildurs Urterarium kan gjestene se, oppleve og smake på flere hundre urter som var menneskenes eneste medisin i mange tusen år.
Laila Tilrem tok imot autorisasjonsbeviset på vegne av Hildurs Urterarium sammen med mannen Atle Tilrem, Aina og Ronny Solbakken og deres barn. På Hildurs Urterarium er det fire generasjoner som tar del i driften av urtehage, gardsbruk og serveringsstedet som Hildur Tilrem startet i 1988. Hildur Tilrem (85) og mannen Torbjørn Tilrem (88) var aktivt med på festkvelden.

Mange samarbeidspartnere
Presidenten i Brønnøy og omegn akevittforening, Berit Rødhyll, ønsket alle gjester velkommen til festkvelden. Velkomshilsenen var som vanlig utformet på rim. Hun ønsket spesielt velkommen Brønnøy kommunes ordfører, Kjell Trælnes og foreningens mange samarbeidspartnere fra Torghatten Trafikkselskap, Thon hotell, Torghatten feriesenter og Åge Oxholm fra Nevernes havn.
Med sang og musikk, korte og konsise taler og mye moro, inntok gjestene de fire rettene og fem akevittene. Ved midnatt ble den røde løperen på ny tatt i bruk. Gjestene gikk til den ventende bussen fra Torghatten Trafikkselskap der sjåfør Kurt tok alle gjester trygt tilbake til riktig adresse i Brønnøysund.

Se NRK-video fra arrangementet her.