Finnøy Bryggehotell, Finnøy

6487 Harøy
Tlf. 71 27 58 50
E-post: post@finnoybryggehotell.no
Nettside: https://www.classicnorway.no/hotell/finnoy-bryggehotell/

Finnøy Bryggehotell ble autorisert 2. april 2016. Med egen «akevittbutikk» som teller vel 150 forskjellige akevitter og et kjøkken som satser på mat basert på norske råvarer og tradisjoner, var det enkelt for Norske Akevitters Venners Autorisasjonsutvalg å gå inn for autorisasjon.

I anledning autorisasjonen hadde vertskapet på Finnøy Bryggehotell som også driver Ona Havstuer og Flatflesa fyr, invitert til akevittweekend med variert innhold.
På programmet sto – foruten god mat og drikke – båttur til Flatflesa fyr med strandhogg og servering av akevitt, lunsj på Ona Havstuer samt bryggeritime der bryggeriene Kinn, Geiranger og Tonga presenterte tre utvalgte øl hver.

Autorisasjonen
Som nevnt er Finnøy Bryggehotell med Akevittbutikken en verddig kandidat for autorisasjon. Daglig leder i Norske Akevitters Venner, Lars Ole Ørjasæter, kan skryte av å være 1/8 sunnmøring og hadde derfor fått oppdraget med å dra vestover fra Ålesund for å foreta autorisasjonen. Fatende og innramming ble tatt imot av hotellsjef Stein Lystad og kjøkkensjef Lars Helge Hanssen – godt hjulpet av Leif Bendik Hustad som holdt orden på alle delaljer i tre dager til ende.