Granskauen Destilleri ble etablert i 2017 av Maren Grøtte og Dustin Zimmermann. Destilleriet ligger på Stokkøy i Åfjord kommune, Trøndelag og destillasjonskolonnen kom på plass tidlig i 2019.

Granskauen Destilleri baserer brennevinsproduktene på lokale urter og bær og det første produktet var en gin. Det er også en bitter på trappene, og i november 2020 kom den første akevitten. Her ble det kun produsert et lite fat, og alt ble forhåndssolgt til barer og restauranter. Da ble det ikke nok til også å lansere akevitten på Vinmonopolet.

Ny tapning i 2021
En ny batch på fire fat á 225 liter er under modning på nye, ungarske eikefat, og akevitten vil bli tilgjengelig på Vinmonopolet til våren eller sommeren, avhengig av når den er ferdig modnet. Årets utgave av Granskauen Akevitt inneholder karve fra Inderøya, lokalplukket pors samt granskudd, løvetannrot, bjørk og lakrisrot.

Akevitten har en utpreget smak av karve, som balanseres fint med anissmaken fra lakrisroten og sødmen fra eikefatene. Dette er en lettdrikkelig akevitt, som blant annet går godt i lag med smaksrik tradisjonell mat som røykelaks og pinnekjøtt.