Arvesølvet Madeira Single Cask

Hver måned presenterer vi en ny akevitt

Denne måneden setter vi fokus på
Arvesølvet Madeira Single Cask fra Det Norske Brenneri

I januar-slippet på Vinmonopolet presenterte Det Norske Brenneri nok en spennende akevitt. Dette er første gang brenneriet slipper en singel cask fra merkevaren Arvesølvet.

Single Cask

For litt over to år siden ble et 225 liters Madeira-fat fylt med Arvesølvet akevitt. Det er Madeiraen som preger denne akevitten gjennom de gode smakstonene som ligger i dette fatet. De tydelige tonene fra dyp moden tørket frukt som fersken, svisker, rosiner og plommer.

Master Blender Jon Bertelsen

Madeira

Madeiravin er en søtlig, oksidert vin som har en tilnærmet lik produksjonsmetode som portvin. Forskjellen er bruk av spesielle drivhus for å akselerere modningen. Her ligger madeiraen i sine eikefat på 35-60 grader celcius gjennom flere måneder. Slik etterligner man effekten av en lengre sjøreise gjennom et tropisk klima, og har samtidig full kontroll på prosessen.

Madeira var opprinnelig ikke en sterkvin (ca 20 % alk), men etterhvert begynte man å tilsette brennevin for å øke holdbarheten. 

Det at vinen blir utsatt for høye temperaturer og oksygen, fører til at den blir meget stabil i ferdig tilstand. En åpen flaske madeira har derfor meget lang holdbarhet, noen ganger et helt år. Det finnes eksempler på at madeira har vært i utmerket tilstand etter 150 år. I spesialistforretninger er det ikke uvanlig å finne madeira på rundt 100 år.

Signert Jon Bertelsen

Arvesølvet Madeira Single Rask kan ikke skryte på seg mange tiår på fat, men daglig leder Jarle Nereng i Det Norske Brenneri forteller engasjert om et produkt de er stolte av. Akevitten er av høy kvalitet og kompleksitet og en av master blender Jon Bertelsens beste, sier han.

I tillegg er den eksklusiv med kun 425 flasker tappet.

Det er som nevnt første gang Det Norske Brenneri slipper en single cask på Arvesølvet men Nereng kan allerede nå avsløre at det vil det komme flere slipp i fremtiden. Tør du vente til neste gang?

Trykk her for å finne akevitten på vinmonopolet 

 

Farge: Bronse

 Lukt: Vinøs duft av tørket frukt, plomme og

mild karve, med innslag av vanilje, lakris og

sjokolade. Innbydende.

 Smak: Søtlig anslag av madeira, rosin og

karve, etterfulgt av friske, svalende toner.

Kompleks, vedvarende avslutning mot lakris,

vanilje og tørket frukt.

 

Logg inn