17. mai 2021 ble Viking Venus, det sjette havgående cruiceskipet til Viking Ocean Cruises døpt ved at en flaske norsk akevitt ble knust mot baugen. Det var Gammel Opland som fikk det ærefulle oppdraget, og akevitten har vært fast «dåpsvann» også når andre skip hos Viking Ocean Cruises skulle døpes.

Dåpen foregikk i Den engelske kanal og Viking Venus er nå klar for en serie med seilaser rundt Storbritannia.
– I dag er en av de stolteste dagene i Vikings nesten 24 årige historie. Da vi som første cruiseselskap innstilte operasjonene i mars 2020, ante vi ikke at det skulle ta 14 måneder før gjestene kunne ønskes velkommen tilbake ombord. Nå er vi blant de første som gjenopptar seilingene, og med helse- og sikkerhetsprotokoller som er bransjeledende, er vi overbevist om at det ikke finnes noen sikrere måte å reise rundt i verden på enn på et Viking cruise, sa Vikings styreleder og grunnlegger, Torstein Hagen.

Viking Venus utenfor Portsmouth. Foto: Viking Cruises.

22. mai går de første gjestene ombord i Viking Venus i Portsmouth, for den første av fem rundturer langs Englands kyster i mai og juni. Deretter fortsetter Viking Venus til Malta, som blir hjemmehavn for Middelhavscruise denne sommeren og høsten.

Viking Venus er bygget ved det italienske verftet Fincantieri. Skipet har 464 kabiner, alle med egen balkong. Det er plass til 930 gjester ombord, og besetningen er på 465.

Kilde: Reiseliv 1