Lysholm 200 år Jubileumsaquavit

Alkoholprosent:

41,5

Varenummer:

12714101

Flaskestr.:

Fatmodnet:

Ja

Lagret:

8 år

Grossist / distributør:

Produsent:

Lysholms historie handler om entreprenørskap, innovasjon og forretningssans. Jørgen B. Lysholm Brænderi og Destillasjonsfabriker ble etablert i Trondhjem i 1921. Eieren var innovatøren og forretningsmannen Jørgen Bernhoft Lysholm. Lysholm var nevø av Catharina Meincke Lysholm, og han var utdannet innenfor kjemi og teknologi i Berlin hos Johann Heinrich Leberecht Pistorius. Pistorius koblet sammen flere destillasjonspanner for å få et renere brennevin. Lysholm var den første i Norge som tok i bruk den nye destillasjonsmetoden, som foruten å gi et renere brennevin, også medførte en mer effektiv fremstillingsprosess. Brenneriet ble internasjonalt anerkjent for produkter av særlig høy kvalitet og de originale reseptene fra Trondhjem benyttes fortsatt den dag i dag.

I 2021 feires 200-årsjubileumet for Lysholm etablering innen brennevinsproduksjon, og i denne sammenheng har Arcus laget en eksklusiv akevitt produsert etter originalresepten fra Trondhjem. Åtte års fatmodning gir tydelig smak av tørket frukt og karamell, med en lang ettersmak av stjerneanis – ett av krydderne som er karakteristiske – også for de opprinnelige Lysholm-akevittene.

Et opplag på 10.000 nummererte flasker er tilgjengelig på Vinmonopolet fra 5. mars 2021.

Lukt: Avdempet krydderpreg med innslag av sitrus og karve. Fatnoter av tørket frukt, karamell og sjokolade.
Smak: En godt modnet og krydret akevitt. Minimum åtte år på fat bidrar med en tydelig smak av tørket frukt, karamell og lakris. Lang, rund ettersmak av stjerneanis.