Akevitt på rollelisten på Broadway

To norske nasjonalskatter ble forent da Lysholm Linie Aquavit inntok Broadway-scenen sammen med et stjernespekket lag i Ibsen-stykket «En folkefiende». Stykket hadde verdenspremiere på Christiania Theater 13. januar 1883, mens Lysholm Linie Aquavit så dagens lys en gang på 1830-tallet. I New York heter teaterstykket «An Enemy of the People».

For over hundre år siden var Henrik Ibsen en tydelig og markant skikkelse i bybildet i hovedstaden. Dramatikeren vandret daglig fra boligen i Arbins gate på Frogner, og ned til Grand Café, der han tok seg en øl og en dram, presis klokka 12:00. Den dag i dag er Ibsens faste vandrevei ned til Grand Café markert med 69 Ibsen-sitater i sandblåst stål, til minne om hans viktige posisjon i norsk kulturliv. Siden Ibsens storhetstid i Oslo har stykkene hans reist verden rundt, blitt satt opp utallige ganger og gledet og inspirert generasjoner.

En forfriskning på scenen
Den amerikanske oppsetningen av «En folkefiende» på Broadway har fått svært gode kritikker. I hovedrollen er Jeremy Strong (kjent for mange som Kendall Roy i den populære HBO-serien «Succession»). Lysholm Linie Aquavit inntar også – bokstavelig talt – scenen. En akevittbar senkes ned fra taket som en forfriskning til publikum og blir en del av scenen i andre akt.

– Både Lysholm LINIE og Ibsen har en lang og stolt historie utover Norges grenser, noe interessen fra Broadway bekrefter. Begge nasjonalskattene representerer dype norske røtter og internasjonal kvalitet, og har en fantastisk evne til å treffe på tvers av generasjoner, sier Atle Minothi, akevittambassadør for Anora.

Teatergjestene vil også kunne smake på akevitt i ulike former i pausen, når baren i foajeen serverer cocktails med Lysholm Linie Aquavit, ingefærøl og lime.

Et eventyr
«En folkefiende» hadde premiere i Norge i 1883. Over 140 år senere får den høyaktuelle oppsetningen «An Enemy of the People» kritikerne til å ta frem superlativene. Premieren var 18. mars på Circle in the Square Theatre i New York.

– Denne våren er norsk kultur sterkt representert på Broadway, med mulighet for at enda flere amerikanere skal få øynene opp for både Ibsen og norsk akevitt. Det er ingen tvil om at det er stas at Lysholm Linie Aquavit får bli med på dette eventyret, avslutter Minothi. Les mer om oppsetningen her.