Gjengen i det lille oppstartsselskapet Nuet Aquavit skapte historie tidligere i år, da deres Nuet Dry Aquavit ble den første akevitten noensinne til å vinne en pris i gin-kategorien i en internasjonal brennevinskonkurranse, noe som vitner om teamets evne til nyskapende tenking og ikke minst produktet sin allsidighet.

17. mai-flaske
Nuet Aquavit har som misjon å dele skandinaviske øyeblikk med folk hele verden over gjennom de beste akevittproduktene noensinne laget. Og for en nordmann er det få øyeblikk som kan overgå 17. mai-feiringen. Derfor har de for anledningen laget en ny innpakning til den prisvinnende Nuet Dry Aquavit. Denne er å finne på bestillingsutvalget, og er allerede i hyllene på en del Vinmonopol.

Nuet spritz
Nuet Dry Aquavit er en ulagret akevitt med null tilsatt sukker. Tradisjonelle krydder som fennikel og anis er byttet ut med friskere botaniske ingredienser som grapefruktskall og solbær, blant annet. Den er frisk og sitrusaktig, med en krydret ettersmak. Som dens gin-lignende egenskaper hinter til, er den spesielt utviklet for å fungere i cocktails, og teamet i Nuet har allerede hatt suksess med dere signaturcocktail Nuet Spritz i den norske fjellheimen denne vinteren. Her får dere oppskriften:

Ingredienser:
4cl Nuet Dry Aquavit
8cl limonade
8cl+ tørr musserende vin
En kvist med rosmarin og en skive grapefrukt
Is

Slik gjør du:
Fyll et vinglass med is, og hell så oppi Nuet og limonade. Topp opp med tørr musserende vin. Hva du bruker, kommer helt an på anledningen. Prosecco, cava, cremant og Champagne, alt etter smak. Rør lett rundt, og dander med en kvist rosmarin og en skive rosmarin.

Nyt Nuet!