Restaurant Bjørk, Bodø

Storgata 8
8006 Bodø
Tlf. 75 52 40 40
E-post: post@restaurantbjork.no
Nettside: www.restaurantbjork.no

Restaurant Bjørk ble autorisert som serveringssted for norsk, fatmodnet akevitt 2. september 2016. Visepresident i Norske Akevitters Venner, Hans Christian Bangsmoen, sto for autorisasjonen.

Bodø har fått sitt akevittautoriserte spisested. Ved en høytidelig seremoni lørdag 2. september ble Bjørk Cafe, bar og restaurant autorisert som serveringssted for Norsk Fatmodnet Akevitt. Bevisene på autorisasjonen består av et diplom og en fatbunn, sistnevnte laget av bøkkere på Arcus, og bevisene ble overrakt av visepresident og formann i autorisasjonsutvalget i Norske Akevitters Venner, Hans Christian Bangsmoen.
Seremonien ble åpnet av president Mona Halsbakk i Salten Akevittlag, den lokale regionen av Norske Akevitters Venner, som presenterte gjestene og kveldens program. 35 av akevittlagets egne medlemmer deltok på seremonien.
Daglig leder og innehaver Andreas Spørck, Bjørk Cafe, Bar og Restaurant, presenterte menyen:
• Spekemat fra Lundal
• Ost med aprikosmarmelade fra Kjerringøy Gård i Bodø
• Røkt hvalskinke med epler, karamelliserte nøtter, tyttebærgele tilsmakt med Salten Akevitten
• Laksesashimi med ponzusaus tilsmakt med akevitt
• Hjemmelaget konfekt tilsmakt med akevitt fra Craig Alibone i Bodø

Som følge til menyen ble det servert øl fra Bådin  bryggeri i Bodø, og Bodø 200 år Jubileums Aquavit.
Trubadurene Arvid Nilsen og Ben Remi Molid underholdt!

Linjehistorien
Kveldens kåsør var visepresident i Norske Akevitters Venner, Hans Christian Bangsmoen, som kåserte over: Norsk Linjeakevitt – en unik merkevare. Bangsmoen fortalte at rederiet Wilh. Wilhelmsen, som han selv har vært informasjonsdirektør for, i dag frakter 20 eikefat a 500 liter i stålkontainere. Fire Ro-Ro skip sørger for transporten som seiler jorda rundt i 120 døgn.
President Mona takket Hans Christian Bangsmoen med en flaske Bodø 200 år Jubileums Aquavit.
Styreleder i NHO Reiseliv Nord Norge, Arne Kjell Nyheim, fremførte gratulasjoner og hilsninger til Restaurant Bjørk og Andreas Spørck. Gaven til Restaurant Bjørk fra Salten Akevittlag var 30 stk akevittglass med tekst og logo; «Fatlagret» på den ene siden og «Bodø 200 år» på den andre.