Oslo Håndverksdestilleri Akevitt

Alkoholprosent:

41

Varenummer:

6878401

Flaskestr.:

Fatmodnet:

Ja

Grossist / distributør:

Da Vinmonopolet i 1927 overtok det siste lovlige destilleriet i Norge, symboliserte dette slutten på en stolt tradisjon for lokal og uavhengig destillering i Norge. Oslo Håndverksdestilleri er dedikert til å bringe disse nå glemte tradisjonene tilbake gjennom å lage høykvalitets håndverksbrennevin smaksatt med norske vekster. Siden 2015 har de utviklet flere nyvinninger innen akevitt, alle med fellesnevneren at de utelukkende er smaksatt med vekster som naturlig vokser i Norge og som destilleriets ansatte prøver å sanke så mye som mulig av dette selv i skogene rundt Oslo. Det samme gjelder for de andre produktene som bitteren Marka og ginene Vidda og Fjæra.

Oslo Håndverksdestilleri Akevitt er en ekte norsk, fatlagret akevitt. Karve er selvfølgelig den dominerende urten, men i tillegg inneholder Oslo Håndverksdestilleri Akevitt mjødurt, isop, ryllik, lyngblomst, engsyre, johannesurt (prikkperikum), kamilleblomst, kalmusrot, løvetann, malurt, kvann (angelikarot) og borremynte. Dette gir en mild smak med mange nyanser som kanskje ikke vil kle de kraftige smakene fra de tradisjonelle sherryfatene så veldig godt. Oslo Håndverksdestillerie har derfor valgt å bruke amerikanske whiskyfat til akevitten sin. Dette er også grunnen til den lyse fargen på akevitten, selv om den har blitt lagret på 250 liters fat i minimum 12 måneder.

Lukt: Resultatet er en rik og kompleks akevitt som lukter av sitrusoljer, urter og engblomster.
Smak: I munnen treffer den med smaker av myke urter, pepper, sitrusskallog vanilje. Smaken avsluttes med en lang, tørr smak av urter som understreker den utstrakte bruke av viltvoksende, norske mynteplanter.