Markavitt

Markavitt
Markavitt bla lansert i november 2010. Dette er en «stedegen» akevitt med destillat av granskudd fra Nordmarka ved Oslo som ingrediens. Dette er en mild akevitt som i følge produsenten, passer til norsk tradisjonsmat – eller «bare for seg selv».

Trykk her for å finne akevitten på vinmonopolet

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 5320402
50 cl
Produsent: Det Norske Brenneri

Markavitt – året rundt

Markavitt bla lansert i november 2010. Dette er en «stedegen» akevitt med destillat av granskudd fra Nordmarka ved Oslo som ingrediens. Dette er en mild akevitt som passer til norsk tradisjonsmat – eller «bare for seg selv».

Bak Markavitt – med undertittel Norsk Aquavit – en smak av Nordmarka – står Nordmarksprodukter. Selskapet drives av tre damer som produserer syltetøy, eddik, gele og annet basert på norske råvarer – og det er damenes ektefeller som er opphavet til akevitten.

Markavitt produseres av Det Norske Brenneri i Grimstad, og smaksbildet har toner av karve, sitrus, stjerneanis og tropiske frukter sammen med et lett fatpreg. Det spesielle er et destillat av granskudd fra Nordmarka som setter ytterligere en spiss på produktet – uten at det blir overdrevet.

For å oppnå den rette aromaen, her initiativtakerne trukket et lite fat med destillater fra Stryken via Kikut og ned til Stansebakken, og hver flaske Markavitt inneholder en andel av det bereiste destillatet. Markavitt har en alkoholstyrke på 40 volumprosent og flaskestørrelsen er 50 cl.

På baketiketten står følgende dikt å lese:

En vintermorgen hvor Marka ligger så hvit og ny og rå,
som de hvite, blanke arka som ennå ikke er skrevet på,
fra Stryken til Sørkedalen, på ski,
trekkes en tønne med akevitt,
den er tilsatt granskudd,
det er fordi 
det skal smake
Marka av Markavitt.

Dag Evjenth

 

Logg inn