Jærakevitt

Jærakevitt
Akevitten har en gyllen farge og dempede dufter av karve, sitrus, dill og tropisk frukt. Den er middels fyldig, smaksrik og krydderpreget med lang ettersmak. Passer til potetretter, julebrunsj og medister, samt krabber og blåskjell. Serveres ved 14–16 °C.

Trykk her for å finne akevitten på vinmonopolet

40 volumprosent
Ikke fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 5733002
50 cl
Produsent: Agder Brenneri – K.G. Puntervold.

Jæren med egen akevitt

3. mai 2008 kom nok en akevitt i Vinmonopolets sortiment. Baketiketten forteller at dette er en mild men bestemt helårsakevitt, og mannen bak Jær akevitt er Bjørn Moi og selskapet Jærakevitt AS.

Akevitten er produsert av Agder Brenneri i Grimstad, og destillatør Ole Puntervold kan fortelle at resepten er bestemt av lokale «smaksløker» på Jæren med Bjørn Moi i spissen. Etter et år med intens lukting og smaking komde frem til den endelige kreasjonen.
– Liebhaberne ønsket seg en litt annerledes, ganske frisk og mild akevitt. Basisen er våre egne krydderdestillater og potetsprit fra Hoff på Gjøvik. Dominerende i duft og smak er karve, stjerneanis og sitrus, forteller Ole Puntervold

Potet fra Jæren?
Den første tapningen inneholder nok mest potet fra flatbygdene på Hedemarken, men Bjørn Moi utelukker ikke at kokmmende tapninger vil være basrt på poteter fra Jæren. Moi har også vært i kontakt med lokale gartnere for dyrking av krydderne som benyttes i akevitten.
Moi har trykket 10.000 etiketter, så her er målet at akevitten ikke skal bli en døgnflue. Jær akevitt er fatlagret i 2-6 måneder.

Logg inn