By’n oss

By’n Oss
I år er det 275 år siden Kristiansund fikk bystatus og byen får nå en egen jubileumsakevitt: By`n oss. Kristiansund ligger på fire øyer ute i havgapet, og tidlig i januar ble det plukket tang fra alle de fire landa, pluss Frei – som nå er innlemmet i Kristiansund. Uttrekk fra dette er brukt i akevitten. I tillegg brukes det en rekke urter og bær.

For dette er en akevitt til havets folk. Akevitten er tilgjengelig på BU fra 7. juli 2017. Det er kun produsert 4449 flasker, og det blir ikke laget flere av denne varianten. Alle flasker er nummererte.

I følge master blender Jon Bertelsen har akevitten en lys gylden farge. Duften er vinøs med innslag av av sherry, tørket frukt, sjø og frisk karve samt vanilje og dyp sitrus. Smaken har et sherrypreget anslag, dernest karve, koriander, og søt lakris med lang, bløt ettersmak.
Akevitten passer til norsk tradisjonsmat og er en innertier til klippfisk, bacalao, smakfulle fiskeretter, røkt kjøtt og fisk samt gryter med krydder. Eller bør den nytes i et flott tulipanglass til et godt glass øl.
Det gamle bildet på etikeetten viser «Prospekt av kiøbstaden Christiansund» og er malt i 1803 av J. F. L. Dreier.

Trykk her for å finne akevitten på vinmonopolet

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 7699702
50 cl
Produsent: Det Norske Brenneri

 

Logg inn