Stranda Hotel, Stranda

Allmenningen 16
6200 Stranda
Tlf. 70 26 90 00
E-post: frontdesk@strandahotel.no
Nettside: www.strandahotel.no

Stranda Hotel er 100 år i 2017 og har nylig fått fire stjerner fra Norsk Hotellklassifisering. Det var likevel ikke disse stjernene Autorisasjonsutvalget skjelte til da en gikk inn for å gjøre hotellet til Autorisert serveringssted for norsk akevitt.

11. oktober 2017 var det duket for autorisasjon, og det hele skjedde i form av en middag med innbudte gjester – herunder to regionpresidenter: Jan Roger Blø fra region Romsdal og Stein Lystad fra region Sunnmøre.
Før middagen ble gjestene servert en nykomponert drink signert barsjef Kim Raab. Navnet på drinken er AquaMule og den inneholder Strand Dry Aquavit, Thomas Henry ingefærøl, Angostura Bitter og fersk koriander.

Øl og akevitt – og mat
Stranda Hotel – godt plassert midt i Norges skinkehovedstad med eget Skinkerådhus – satser stort på lokal og kortreist mat. Denne får ofte følge av øl og akevitt, og hotellet har hele 76 øl, det aller meste lokalt, i den omfattende ølmenyen. Akevittutvalget er også meget representativt.
I forbindelse med autorisasjonen hadde kjøkkensjef og akevittildsjel Anders Adolfsson tatt plass ved bordet i restauranten mens ansvaret på kjøkkenet var overlatt til lærling Stig Jøran Sæterøy Stavseng. Lærlingens kokekunster sto absolutt til høye karakterer, og hotellet har her fått tak i en dyktig, ung matkunstner som vi sikkert vil få høre mer om senere.
Autorisasjonen ble foretatt av Lars Ole Ørjasæter, daglig leder i Norske Akevitters Venner – som antakelig hadde fått oppdraget da han er åttendels Sunnmøring med aner fra Geiranger.