NB Sørensen, Stavanger

Skagen 26
4006 Stavanger
Tlf. 815 52 881
E-post: bordbestilling@nbsorensen.no
Nettside: www.nbsorensen.no

NB Sørensens Dampskipsexpedition, som er det fulle navn, ble autorisert 18. januar 2018. NB Sørensen er en restaurant lokalisert idyllisk midt på Skagenkaien/Vågen, en av de eldste og vakreste deler av byen. Huset ble trolig bygget på 1700-tallet, overtatt av Nils Birkrem Sørensen i 1902 og dagens eier kjøpte det i 1993, for så å bygge det om til en restaurant.

Fortsatt er det i dag ett av de best bevarte husene i Vågen og rommer sjarm, elde og masse autentiske detaljer.

NB Sørensen er kjent for god mat (annen etasje er selve gourmet-etasjen), men har også et særdeles godt utvalg i drikkevarer, ikke minst et representativt akevittutvalg (selvsagt inkludert klubbens «egen» Stavanger 1817). Festlokalet i tredje etasje har ofte vært brukt som sted for medlemsmøtene til Norske Akevitters Venner – region Stavanger.
18.januar 2018 var det duket for autorisasjon, og det hele skjedde i form av en treretters middag med nærmere 70 inviterte medlemmer av Norske Akevitters Venner. Og i anledning markeringen ble festen flyttet til selve hovedrestauranten i første etasje, siden det ikke var plass til så mange i «medlemslokalet» i tredje etasje.

Autorisasjonen ble foretatt av Hans Christian Bangsmoen, utnevnt til æresmedlem i Norske Akevitters Venner 24. september 2016 for sitt mangeårige arbeid for norsk akevitt, mat- og drikkekultur gjennom styreverv i organisasjonen og visepresident siden 2004. At Bangsmoen fant oppdraget «meningsfullt» hadde kanskje også årsak i at han har en viss tilknytning til Stavanger, siden han har barnebarn i regionen (Bryne).

Daglig leder Jon Tore Øglænd mottok fatende (og innramming) fra Hans Christian Bangsmoen, som det synlige beviset på at NB Sørensen er innlemmet som nummer 43 i den eksklusive samlingen av serveringssteder for norsk, fatmodnet akevitt – med tilhørende godt øl og god mat.

Bangsmoen trakk i sin begrunnelse for autorisasjonen frem at NB Sørensen ikke bare oppfylte alle krav som er satt for å kunne bli autorisert, men at de også hadde levert en sjelden god søknad. Velbegrunnet og svært godt dokumentert, og alle punkter som kreves, var oppfylt. Bangsmoen trakk også frem den lokale regionens positive rolle i forbindelse med søknaden. Vi gleder oss over at flere i Stavanger nå vil oppdage akevittens edle dråper.