Fjetre Gård, Stange

Sandvikavegen185
2312 Ottestad
Tlf. 404 79 319
E-post: post@fjetre.no
Nettside: www.fjetre.no

Landets og Hedemarkens viktigste autoriteter var til stede, da Fjetre Gård ble Norske Akevitters Venners autoriserte serveringssted nummer 28. Det gamle stabburet, Put’n in Bar, var arena for autoriseringen 16. oktober 2014. Astrid Marie Sinnerud dokumenterte sine kokkekunster, og mange taler ble holdt. Sist, og ikke minst, ble det selvfølgelig skålt med Atlungstad Aquavit. Fjetre Gård i Stange drives av Sven Peter Sinnerud og datteren Astrid Marie.

Fjetre er nabogarden til Atlungstad Brenneri, driver 670 dekar dyrka jord, og produserer korn, potet og gulrot. Siden 2005 har Fjetre Gård også drevet overnattings- kurs- og konferansevirksomhet. Astrid Marie Sinnerud er kokkeutdannet, og den som er hovedansvarlig for mat og drikke på Fjetre. Fjetre er blitt et særpreget serveringssted. Det gamle stabburet, i to etasjer, er satt i stand til Put’n in Bar – Stabburspub – med mat og servering. Kårhuset og hovedhuset brukes også til servering i spesielle sammenhenger. Virksomheten er særpreget, og Norske Akevitters Venners autoriseringsutvalgs godkjenning var derfor en selvfølge.
Norske Akevitters Venners president Per Harald Grue stod for den høytidelige autoriseringen med overrekkelse av fatende og autorisasjonsbevis. Han framholdt at Hedmark nå var blitt et sentralt fylke med tre særpregede autoriserte serveringssteder: Rica Hamar, Fjetre gård og Tingnes Spiseri. Sistnevnte autoriseres 7. november.
Kveldens meny var elghakk med Simers Taffel og Atlungstad Aquavit, pluss eplekake med Gilde Maquavit til dessert. Dette markerte Fjetres serveringsprofil med tradisjonsmat og varierte akevitter. Sammen med lokaløl fra Det Lille Bryggeri på Rena, ble det en perfekt åpning for serveringsstedet.
Venstres leder Trine Skei Grande hilste fra partiet og seg selv. Hun framholdt betydningen av at Norske Akevitters Venner setter norsk mat- og drikkekultur på dagsordenen. Stanges ordfører, Nils Røhne, mente Fjetre Gård, Atlungstad Brenneri og et aktivt jordbruk i Stange, nå etablerte Stange Vestbygd som et matkulturens «Nordens Toscana».
Leder i Stange Bondelag, Tor Ludvig Løken, sa at det var flott at en aktiv matprodusent også profilerte norsk mat og drikke til gjester fra inn- og utland.
President i Norske Akevitters Venner – region Hedmark, Fridtjof Platou, mente det var på tide at Hedmark – som landets største region i Norske Akevitters Venner med over 700 medlemmer – nå fikk sine tre første serveringssteder autorisert. Han lovte at regeionen skal bruke disse, og støtte opp om serveringstedene framover. Han overrakte samtidig en nummeret flaske Martnas Aquavit fra 2008. Dette som et symbol, nettopp som lasskjørerne fra Hedemarken til Røros, at det å bli autorisert ikke var målet, men starten på en vei til å markedsføre norsk mat- og drikkekultur på en bedre måte i framtida.