Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch


     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Hallingdal

Stiftet 26.01.2013
NAV Hallingdal - Kong Haddings rike

Kontaktinformasjon:
President Marit Handeland Wøllo,
tlf. 970 38 140, e-post: hallingvitt@gmail.com

Styremedlemmer:
Kjetil Larsgard
Kjell Borge, kjeborg2@online.no
Vidar Berg, vida-be@online.no
Tove Eggen Lien,
Pål K. Medhus, turistsjef@hol.kommune.no

*****  *****  *****  *****

Norske Akevitters Venner Hallingdal - Kong Haddings rike skipa

Delar av nye presidentskapet i NAV Hallingdal - Kong Haddings rike: Frå venstre Vidar Berg, Tove Eggen Lien, tidlegare NAV-president Anne-Lise Mellbye som bisto under skipinga, Marit Wøllo og Kjell Borge.(foto: Anne Borchgrevink Alu) Godt over 50 akevittvener hadde laurdag den 26. januar 2013 funne vegen til Kamben høyfjellshotell på Golsfjellet der den formelle stiftinga av den nye regionen av Norske Akevitters Venner fann stad. Anne-Lise Mellbye frå Norske Akevitters Venner, stod for den høgtidlege stiftingsseremonien der styret og president vart vald. Les mer

Hallingdal blir eigen region

Marit Handeland Wøllo (t.v.) og Tove Eggen Lien er med i interimstyret for NAV Hallingdal - Kong Haddings rike som vert skipa 26. januar 2013. (faksimile Hallingdølen) Norske Akevitters Venner - Kong Haddings rike er namnet på den nye regionen som blir skipa 26. januar 2013. Les mer
Arvesølvet Helt Klar i ny drakt
Arvesølvet Helt Klar er akkurat lansert i «new look», der havet er sluppet inn i flasken. I den forbindelse er det laget en nummerert utgave i kun 1362 eksemplarer. Disse blir nå levert ved første bestilling hos Vinmonopolet så langt opplaget rekker.

Les mer
Nye akevitter fra Inderøy

Etter 116 år produseres det igjen lokal akevitt fra Inderøy. Akevitten produseres med stor entusiasme og nysgjerrighet. Gamle tradisjoner og oppskrifter får nytt liv, sammen med innovasjon og eksperimentering mot nye og spennende smaksopplevelser innen akevitt. I tillegg til den tradisjonsrike No. 1, produseres en taffelakevitt og en spesialakevitt for Odd Fellow i  Trøndelag.Les mer
FULLTEGNET: Akevitt-cruise på Vågåvatnet
En drøm har blitt virkelighet. Norske Akevitters Venner region Lillehammer & Omegn kan i samarbeid med Stiftelsen Mjøsen Lange invitere til akevitt-cruise på Vågåvatnet fra Lom til Vågå.

Les mer
Ny akevittbok i farta...
I løpet av september kommer det en ny akevittbok i en bokhandel nær deg (i alle fall om de har forstått dette med norsk mat- og drikkekultur). Da kommer «Akevittboka» signert Arnt Steffensen.

Les mer
Smaksaften på Villa Bergland i Kragerø
Norske Akevitters Venner - region Grenland - inviterer til Smaksaften på Villa Bergland i Kragerø fredag 15. september 2017.

Les mer
Spritproduksjon på norsk potet reddet
Partene i jordbruksoppgjøret avsluttet mandag 26. juni 2017 forhandlingene om jordbruksoppgjøret. Rammen for oppgjøret ble fastsatt av Stortinget 16. juni. Partene ble enige om hvordan rammen på 625 mill kroner og bruk av fondsmidler på 130 mill kroner skulle fordeles.

Les mer
Håvaldsen fikk sølv
Håvaldsen Triple Cask - den eneste norske akevitten som har vært innom tre forskjellige fat (sherry, madeira og fransk eik) - mottok nylig sølv i ISC - International Spirit Challenge 2017 i London.

Les mer
By'n Oss
I år er det 275 år siden Kristiansund fikk bystatus og byen får nå en egen jubileumsakevitt: By`n oss. Kristiansund ligger på fire øyer ute i havgapet, og tidlig i januar ble det plukket tang fra alle de fire landa, pluss Frei - som nå er innlemmet i Kristiansund. Uttrekk fra dette er brukt i akevitten. I tillegg brukes det en rekke urter og bær.

Les mer
Arvesølvet i sommerdrakt
Også i år kler Arvesølvet akevitt seg i sommerdrakt. Tre forskjellige utgaver av akevitten er laget i små nummererte opplag for å hedre norske Arvesølv-perler.

Les mer
Ut på tur med Løiten Tur Aquavit miniatyrpakke
Tursesongen er i full gang, og Løiten Tur Aquavit kommer nå med en miniatyrpakke som et varmende selskap underveis og rundt bålet! Å være ute på tur er noe av det som etter sigende gjør nordmenn til nordmenn. Enten det er i skogen eller i fjellet er svært mange glad i å være ute, og mange er oppvokst med søndagsturer, påsketurer og fjellturer.

Les mer