Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

AquaVIT

AquaVIT er medlemsbladet til Norske Akevitters Venner. Bladet kommer med fire utgaver per år, og det går til alle hovedmedlemmer. Redaktør er Sjur Harby.
   Den første utgaven av AquaVIT kom i 2000 med Unn Karin Olsen som redaktør. Hun arbeidet til daglig som fagbladredaktør, så oppdraget med å lage et godt medlemsblad for Norske Akevitters Venner var følgelig i de beste hender.
   De to første årene var utgivelsesfrekvensen på to utgaver per år med et sidetall på åtte. I 2002 ble sidetallet økt til 16 - blant annet på grunn av en liten annonseinngang. Året etter var en tilbake til det tidligere omfanget og nå med Lars Ole Ørjasæter som redaktør. Ørjasæter var også fagbladredaktør, og i tillegg til å skrive artikler og sette sammen blad, produserte han også bladet på skjerm. Fra og med 2003 økte utgivelsesfrekvensen fra to til fire utgaver per år, og fra året etter ble 16 det faste sidetallet.
   Fra og med utgave 2/2005 overtok Wenche Tømt redaktørkrakken. Også hun var profesjonell redaktør med blant annet «Glad i mat» på samvittigheten. Wenche Tømts hjerte var så definitivt på matstoffets side, noe AquaVIT også bar preg av - uten at det gikk utover historikk, omtale av nye produkter og intervjuer med kjente «akevittpersonligheter».
   Ved utgangen av 2007 ba Wenche Tømt om avløsning på grunn av stort arbeidspress - noe Presidentskapet i Norske Akevitters Venner umiddelbart innvilget. Ettter flere intervjuer med aktuelle kandidater, falt valget på Sjur Harby, og han overtok redaktørkrakken fra og med utgave 1/2008. Han hadde ikke tidligere redaktørerfaring, men har skrevet kulturrelaterte artikler i en årrekke.

Digital versjon av AquaVIT

Vi har startet arbeidt med å digitalisere tidligere utgaver av AquaVIT, og ved å gå inn på www.aquavitdigital.no finner du bladene som allerede er lagt ut på nett. Les mer

Ulf Andenæs - på fastende hjerte

– Løiten Linie, Svarer Ulf Andenæs, Aftenpostens markante signatur gjennom snart en generasjon. – Løiten Linie, sier han en gang til. – Ubetinget. Les mer

Levering av stoff til AquaVIT

Her finner du noen retningslinjer for hvordan tekst og bilder skal sendes til AquaVIT. Les mer

Kontakt redaktøren

Her finner du redaktørens kontaktdata: Les mer