Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Lasskjører dram No. 8 2016

Lasskjørerdrammen har basis i akevittradisjonene på hedemarken. Mens utgaven i 2013 var en «spesialvariant» basert på et samarbeid mellom brennevinsprodusentene Gavin og Arcus med innslag av mandelpotetsprit fra Atlungstad, er versjon 2014 et rent Arcusprodukt - men fortsatt med sprit fra Atlungstad som base.


37,5 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 9694001
70 cl
Produsent: Arcus


Årgangsakevitt til Rørosmartnan

Et initiativ fra Hedemarken Lasskjørerforening til akevittprodusenten Gavin har resultert i en ny norsk akevitt: Martnas Dram No 1 2009.

Det er første gang bærumsbedriften Gavin har laget en årgangsakevitt, og flaskene er dermed nummerert fra 1 til 2400 og påført årgangen 2009.
    - Dette er et meget spennende prosjekt ettersom vi lanserer akevitten i februar/mars, sier akevittør Arve Røys Stranden i Gavin AS. Vanligvis lanseres nye akevitter på høsten, forut for julebordssesongen.
    Martnas Dram No 1 er en tradisjonell karveakevitt med anis, sitrus, fennikel og koriander som viktigste krydder, og spriten er levert av Hoff Norske Potetindustrier på Gjøvik.

Med hest og slede
Hedemarken Lasskjørerforening starter turen til Røros fra Romedal på Hedemarken med sju hesteekvipasjer og 18 personer lørdag 7. februar 2009. De gjør dette for å vise en flere århundregammel tradisjon som opphørte for 150 år siden. Ved starten overrekkes en av de første flaskene av Martnas Dram No 1 til ordfører Nils Amund Røhne i Stange kommune. Lasskjørerne vil passere Elverum, Rena, Alvdal, Tynset og Os før de tirsdag 17. februar kl. 12 kjører inn til Røros under åpningen av Rørosmartnan.
    På Røstplassen vil ordfører Hans Vintervold i Røros kommune også overrekkes en av de første flaskene av Martnas Dram No 1 2009.

Ny variant hvert år?
- Dersom salget av Martnas-drammen blir en suksess, vil vi gjøre dette til en årlig akevitt hvor vi endrer litt på oppskriften for å skape unike akevitter år etter år. Det er første gang noen forsøker dette med akevitt, og vi har selvsagt lært av whisky-produsentene som har storsalg av årgangswhiskyer, påpeker Stranden. 


 tilbake

Med Martnas Dram No 1 2009 har fører Hedemarken Lasskjørerforening i samarbeid med akevittprodusenten Gavin videre en gammel tradisjon med kjøring av akevitt fra Hedemarken til Røros.