Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Skibladnerakevitt 2002

Årets Skibladner-akevitt er nå klar for avnytelse. Etter 500 turer på Mjøsa godt forvart på Skibladner, fortjener akevitten betegnelsen linjeakevitt. Linjen vi snakker om er selvsagt fylkesgrensa mellom Hedmark og Oppland, og det må nok slås fast at virkningene av denne passeringen likevel ikke på noen måte kan sammenlignes med den originale linie-akevitten.

Mens fjorårets utgave var basert på en blanding av resepturene for Løiten og Opland, er det i år en blanding av hovedstadens Simers-resept og trønderske Lysholm som har godgjort seg på fatene siden 27. juni. «Opplaget» er kun 350 flasker, noe som indikerer at årets Skibladner-akevitt vil gå over i historien som et eksklusivt samlerobjekt.
 
Mange har opp gjennom tidene spekulert på om Skibladner kunne trekkes inn i prosessen rundt modning av god, norsk akevitt. Denne tanken har nok utviklet seg gjennom en kobling mellom de fremragende produktene frembrakt gjennom skipstransport av akevitt over Ekvator, og de historiske tradisjonenr knyttet til Mjøsa som ferdselsåre, ikke minst for frakt av sprit.
 
Sommeren 2001 ble denne tanken realisert første gang, i regi av Norske Akevitters Venner i samarbeid med Oplandske Dampskibsselskap og Arcus AS. Resultatet ble meget bra og fristet til gjentakelse!
 
Hvordan bestille
Skibladner-akevitt 2002 er nå klar for bestilling, og NAVs medlemmer har selvsagt førsteretten. Skibladner-akevitten er tappet på 0,5 liters flasker og utstyrt med stilig etikett. Årets etikett er designet av Skibladners egen styrmann, Colin Dobinson. Prisen per flaske er kun kr 398,–. Vi gjør oppmerksom på at det er snakk om et meget begrenset antall flasker, slik at vi må si først til mølla...! Det kan bestilles mer enn én, men vi forbeholder oss retten til å redusere store bestillinger. De av NAVs medlemmer som deltok på Skibladner 24. august, fikk anledning til å forhåndsbestille da. Disse trenger ikke repetere bestillingen. Det er fortsatt noen få eksemplarer igjen av årgang 2001. Dersom du ønsker denne i tillegg, koster den kr 450,–.
 
Derfor: Hvis du ønsker å skaffe deg et eksemplar av denne sjeldne varen (2001 og/eller 2002): Henvend deg til Norske Akevitters Venner. Oppgi navn og adresse. Du vil deretter få tilsendt en giro for innbetaling av det aktuelle beløpet. NAV vil så foreta den formelle bestillingen og betalingen overfor Vinmonopolet. Distribusjon vil skje på to måter. De som holder til i rimelig nærhet av Vinmonopolet i henholdsvis Oslo, Trondheim, Stavanger, Hamar eller Gjøvik, vil bli kontaktet om avhenting når den tid kommer. Alternativt kan flasken/flaskene sendes hjem til kjøperen. Dette koster kr 95,– ekstra for 1 til 6 flasker. Det er en lettvint ordning, litt dyr, men kjøper du sammen med naboen, blir det billigere! Si ifra på bestillingen hvilket alternativ du velger, for alt må forhåndsbetales.
 
Og: Først til mølla, men senest 31.oktober 2002 for å komme med på det skisserte opplegget!


 tilbake