Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Frantz Tandberg Taffel Aquavit

 Frantz Tandbergs oldebarn, Pål Tandberg, som står bak relanseringen Frantz Tandberg Taffel Aquavit som er basert på en oppskrift som er 177 år gammel. En liten skvett gir etter sigende 10 manns styrke og 12 manns vett...


Den unike taffel akevitten er laget etter den originale oppskriften fra Tandbergs destillasjon i Drammen. Akevitten var i sin tid en av Norges mest solgte akevitter, og sto særlig sterkt i Oslo- og Østlandsområdet. Frantz Tandberg Taffel Aquavit er å finne på Vinmonopolet fra ferdag 8. mai 2015.
   - De siste ti årene har det kommet veldig mange gode akevitter, men her har vi en akevitt som er basert på en 177 år gammel resept, og det er helt spesielt, sier Pål Tandberg, som hele tiden har vært genuint opptatt av å være mest mulig tro mot det originale produktet.
   – Etiketten er lik, flaska er så lik originalen som mulig og oppskriften er nøyaktig den samme. Dette er en akevitt som vil stå like godt i 2015 som den gjorde i 1838.
   Frantz Tandberg Taffel Aquavit skiller seg ut på flere områder. Den både smaker og dufter annerledes.
   - Dette er en taffel akevitt som er lagret på en litt spesiell måte, og den består av noen andre ingredienser enn det som er typisk for andre akevitter, forteller Pål Tandberg. Familien Tandberg startet i 1838 sitt brenneri i Tandberg-gården i Øvre Storgate 18 i Drammen. Senere, i 1853, ble virksomheten utvidet med destilleri. Frantz Tandberg overtok destillasjonsdriften etter sin far, Andreas Martinius Tandberg, i 1864. I dag er det Pål Tandberg som står bak virksomheten.

Smaksnotater:
Farge: Klar
Duft: Veldig floral duft, sitrusoljer, karve koriander, stjerneanis, tørket frukt
Smak: En bløt akevitt med smak av karve, anis og koriander. lang avslutning hvor krydderet sitter igjen helt til slutt
Bruksområde: Fisk, skalldyr tradisjonsmat eller som en snaps ved siden av øl

40 volumprosent
Ikke fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 2268901
70 cl
Produsent: Agder Brenneri  tilbake
Pål Tandberg er femte generasjon Tandberg i Drammen - og nå ansvarlig for relanseringen av Frantz Tandberg Taffel Aquavit basert på en 177 år gammel resept.