Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Gammel Opland Single Cask

Arcus har valgt ut og håndtappet fem fat fra fatlageret. Med dette ønsker produsenten å gi en enestående opplevelse av fatets betydning i utviklingen av Norsk Fatmodnet Akevitt. Tre av fatene har full alkoholstyrke, det vil si nærmere 60 volumprosent alkohol. Gammel Opland Single Cask kom på bestillingsutvalget fra 7. november 2014.


Gammel Opland Single Cask er en spesialserie på fem flasker á 50 cl. Dette er en serie for akevitt-connoisseuren som setter pris på komplekse akevitter med distinkt fatkarakter. Smaksaromaer som moden frukt, sitrus eller sherrypreg er også til stede, men det er det enkelte fatets unike karakter som er det bærende elementet.
- Som ansvarlig for produktutvikling ønsket jeg å vise forbrukere hvor kompleks en akevitt kunne være. Jeg tror at denne samlingen med single cask vil treffe godt hos brennevinsspesialister som for eksempel maltwhiskyentusiaster, sier produktutviklingsdirektør Ivan Abrahamsen hos Arcus.

Fat 2724 ble satt sammen av av Limousin-eik i 1960 og her har Gammel Opland ligget lagret i totalt tre år. Akevitten har tydelig eikepreg og innslag av røyk på grunn av brenningen av fatet. Smaken domineres av eik og vanilje med sherry i ettersmaken. Alkoholinnholdet er 58,5 volumprosent.

Fat 3222 er et sherryfat laget  i 1960, og innholdet er Gammel Opland som har ligget på dette fatet i fire år. Dette gir et snilt og harmonisk fatpreg med vanilje og karamelltoner sammen med balansert krydder. Smaken er bløt med fin fylde og ettersmaken er lang og tørr. Alkoholinnholdet er 56,8 volumprosent.

Fat 5152 er et sherryfat fra 1976 der en Gammel Opland har ligget i tre år. Duften er mild og frisk med god harmoni mellom eik og krydder. Smaken er også relativt mild sett i forhold til alkoholinnholdet. Smaken har innslag av eik og sitrus. Alkoholinnholdet er 58,4 volumprosent.

Fat 10403 er et madeirafat som ble laget i 1992, og her har en Gammel Opland ligget og godgjort seg i hele seks år. Madeirafatet gir vanilje og oljetoner i duften, mens et bløtt og fyldig smaksbilde domineres av vanilje og moden frukt. Alkoholinnholdet er 42,76 volumprosent.

Fat 10407 er et madeirafat fra 1992 der en Gammel Opland har modnet i seks år. Duften har toner av sjokolade og toffee samt et sterkt madeira-innslag. Smaken er fruktig og bløt med god fylde og en lang ettersmak har elementer av moden frukt og fat. tilbake