Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Jægersborg Aquavit, Lieutenant Høyers

Lieutenant Høyers Jægersborg Aquavit ble introdusert i Larvik torsdag 6. november 2014. Akevitten som har historiske røtter, kom i salg på vinmonopolene Larvik og Stavern fra og med fredag 7. november. Førsteopplaget var på 3.000 flasker. 

Arbeidet har pågått i lengre tid, og den første prøvesmakingen skjedde på sommeren 2014 på Atlungstad Brenneri i Stange. Her ble et kompetent panel som besto av Rolf Huseby, NAV Vestfold,  Per Nyhus, historiker og journalist, Tommy Sundal, Bøkekroa, Øyvind Bergene, NAV Lågendalen og ordfører Rune Høiseth ledet av destillatør Halvor Heuch fra Arcus. I tillegg kom initiativtakerne Tom Skaara og Olav Holm.
   Lieutenant Høyers Jægersborg Aquavit er fatmodnet med smak av krydder som karve og fennikel. De kunne lage akevitt rundt 1820 også, og i årene 1821 til 1849 under løytnant Svennich Anton Høyers ledelse, var det både stor produksjon og stort konsum i Larvik. En smule «råere» enn dagens utgave var nok likevel akevitten på 1800-tallet.
   Førsteopplaget er på 3.000 nummererte flasker med etikett fra Design House. Baketiketten har en historiebeskrivelse, og etter hvert vil det dukke opp flere varianter som tar for seg store begivenheter og attraksjoner i Larvik og omegn. Nummer to i serien vil handle om Bøkeskogen, og den neste vil etter all sannsynlighet ta for seg slaget ved Nesjar.

Skjenketut og glass
Det er også mulig å skaffe seg tilpasset skjenketut og glass til Lieutenant Høyers Jægersborg Aquavit. Seks glass med logo vil koste NOK 279 mens skjenketuten koster NOK 30. For å kjøpe dette, send en melding til olavholm@online.no. Porto kommer i tillegg.

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 1899801
70 cl
Produsent: Atlungstad Brenneri - Arcus


 tilbake