Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Moskus Fjellaquavit

Den originale Moskus Fjellakevitt fra Oppdal er en lys akevitt som ikke er fatmodnet. Akevitten er tilsatt lokale urter fra moskusens terriotrium på Dovrefjell som rosenrot, røllik, mjødurt og krekling. Urtene er valgt ut og samlet av Rolv Hjelmstad. De senere år er det også produsert en fatlagret versjon av akevitten.


Akevitten passer til fårikål, sauekjøtt og romtemperert spekemat – og selvsagt til moskus. Den kan også nytes for seg selv i lett avkjølt tilstand.

38 volumprosent
Ikke fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 911202
50 cl
Produsent: Agder Brenneri


Også i vellagret utgave


For tredje året på rad kan Fjell- og Fårikålfestivalen presentere en ny utgave av Moskus akevitt - "Moskus ekstra vellagret 2016". Dette skjer i et samarbeid med Det Norske Brenneri.

– Vi er særdeles fornøyd med årets produksjon, lokale urter kombinert med flotte fat og langtidsmodning gjør Moskus ekstra vellagret til en etterspurt akevitt, forteller produsenten og sunndalingen, Odd J. Nelvik.


Populær førsteutgave

Den klare, ulagrede varianten av Moskus Fjellakevitt har blitt oppdaget utenfor opphavsregionen. Den er nå innkjøpt av Heinemann og Color Line. Det betyr at den blir å få kjøpt på flyplasser og ferger ut av landet.

– Vi har hele tiden visst at Moskus klar er en super akevitt. Nå har smakspanelet hos tyske Heinemann sagt at de er enig med oss, forteller Nelvik.


Begrenset opplag

Hele fjorårets opplag av «Moskus ekstra vellagret 2015», ble solgt. I år er det produsert færre flasker enn i fjor – kun de beste fatene blir benyttet. Derfor vil produksjonen variere fra år til år. 2016-utgaven er laget i 1489 eksemplarer, og som det står på etiketten: «Når disse e drøkkje å fortært, æ itt-de mer å få ti». I fjor ble det laget  1789 flasker. tilbake

Knut J. Nyhus på Kongsvold Fjeldstue presenterte Moskusakevitten sammen med moskuspølse på Internationale Grüne Woche i Berlin i januar 2014. (foto: L.O. Ørjasæter)