Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Lillehammer Aquavit

Nå har også Lillehammer fått sin egen akevitt til minne om virksomheten på Lillehammer Brænderi som opphørte i 1984. De første 1000 flaskene er nummerert.


12. september 1846 ble Lillehammer Brænderi stiftet av 26 bønder og kjøpmenn fra Fåberg og Lillehammer. Etableringen kom i stand for å videreforedle avlingsoverskuddet av poteter i distriktet. Etter 138 år i dift, ble Lillehammer Brænderi som ett av de siste brennerien i Norge, avviklet i 1984.
   Lilelhammer Aquavit er tuftet på de gamle produksjonsmetodene som ble benyttet i Norge: Akevitten er laget på gammelt håndverksmessig vis, samt fatlagret på sherryfat for å få fram den aromatiske fylden en norsk akevitt skal ha.
   Lillehammer Aquavit passer godt som avec eller til et utsøkt rakefiskmåltid. Akevitten nytes romtemperert for å få fram alle aromastoffer produksjonsmedtoden gir.

Kunstneretikett
Bildet på etiketten er malt av Drøbak-kunstneren Johs. Torbjørn Rudrud og viser Lillehammer Brænderi med omgivelser. Lillehammer Aquavit er produsert av Agder Brenneri for Vømmel & Dram.


40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 1481501
70 cl
Produsent: Agder Brenneri  tilbake