Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Hellstrøm Juleaquavit 2016

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm har fulgt opp suksessen med Hellstrøm Aquavit og lanserte i 2013 en egen juleakevitt. Den er blitt tatt godt i mot i markedet, og et nytt begrenset parti er produsert i år. Akevitten egner seg for tradisjonell julemat, men også som avec.

Hellstrøm Juleaquavit er laget av nøytral potetsprit fra norske poteter. For å tilføre smak gjennomgår destillatet en maserasjon i noen få dager med en krydderblanding som består av blant annet karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn. Den ferdige aquaviten lagres deretter først på oloroso sherryfat i 2 år, før den tappes over på utvalgte madeirafat for videre lagring i 12 måneder. Det Norske Brenneris master blender, Stig Bareksten, står for blending. Hellstrøm Juleaquavit er laget i et begrenset parti på ca. 2.500 flasker. Alle flaskene er nummererte.

Smaksbeskrivelser
Hellstrøm Juleaquavit er en fyldig og kompleks akevitt med aroma av søt frukt, karve og sitrus med lett innslag av fennikel. Det er en akevitt med tydelig karvepreg, fruktig anslag av moden plomme og søte krydder. Den fremstår som frisk i avslutningen med med smak av anis og fennikel. 

Bruksområde
Hellstrøm Juleaquavit anbefales til julens tradisjonsretter. Passer spesielt godt til retter som pinnekjøtt og annet salt, smaksrikt kjøtt. Anbefales også som avec. 

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 896102
50 cl
Produsent: Mostue/Det Norske Brenneri

 tilbake