Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Gilde Juleaquavit 2016

Den tradisjonsrike juleakevitten fra Arcus, som har kommet i ny versjon siden 1988, Gilde juleaquavit, er i år inspirert av land fra alle fire verdenshjørner. I tillegg er den også i år laget i en ekstra modnet versjon.

Gilde juleaquavit 2016 kombinerer norsk kultur med smaker, krydder og tradisjoner fra fire verdenshjørner, noe som setter et helt spesielt preg på årets utgave. Med den unike Solerametoden sørger Arcus for å spare en andel juleaquavit hvert år, som benyttes som base for neste årgang. Det betyr at 2016-årgangen av Gilde juleaquavit inneholder dråper helt fra første utgave, utgitt i 1988.

– Det spesielle med Gilde juleaquavit 2016 er at vi har valgt å kombinere den tradisjonsrike norske akevitten med krydder fra hele verden, blant annet karve fra Inderøy, stjerneanis fra Kina og fennikel fra Tyrkia, sier Halvor Heuch, fagdirektør brennevin i Arcus. – I tillegg er fatene laget av europeisk eller amerikansk eik, og brukt av sherryprodusenter fra Jerez-distriktet i Spania. Det ærverdige norske nasjonalbrennevinet får på denne måten en spennende smakssammensetning. Vi håper at årets juleaquavit bidrar til å opprettholde de norske mat og drikke tradisjoner. 

40 volumprosent
Fatmodnet
V.nr. 165101 - 100 cl
Produsent: Arcus 

Også i ekstra modnet versjon
Gilde ekstra modnet juleakevitt har et komplekst preg av krydder og avrunding i over fem år på sherryfat. Med ettersmak av sjokolade, vanilje og toffee, utgjør den en perfekt avslutning på julemåltidet.

De komplekse, dype tonene i Gildes juleaquavit er et resultat av den mangeårige erfaring Arcus har med å velge riktig fat for å lagre norsk akevitt. 

40 volumprosent
Fatmodnet
V.nr. 165102 - 50 cl
Produsent: Arcus 

  tilbake

Årets juleakevitt fra Arcus finnes i både en vanlig og en ekstra vellagret utgave. Begge skal nytes temperert i tulipanformede glass.