Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

MS Nordstjernen Aquavit

M/S Nordstjernen Aquavit ble lansert på Vinmonopolet i juli 2013. Akevitten er fremstilt av utsøkte norske råvarer og deretter fatmodnet på gamle sherryfat. M/S Nordstjernen var den siste av de gamle hurtigruteskipene som seilte tur/retur Bergen-Kirkenes-Bergen, og hun ble tatt ut av tjeneste i 2012. Da hadde M/S Nordstjernen seilt en distanse tilsvarende 150 ganger rundt ekvator.


- M/S Nordstjernen Aquavit har fått en liten ekstra kystfinesse i smak og aroma ved å tilsette saltvannsdråper fra skipsleia, noe som fremhever restsødmen fra fatet uten å virke salt. Dette gjør den meget velegnet til all tradisjonell akevittmat, og da særlig til spekemat, gjerne servert sammen med et godt friskt øl, sier Sven Hauge, daglig leder hos grossisten Rosmersholm AS som står bak den nye akevitten.
   Det er den nord-norske båttegneren og kunsteren Monrad Pedersen fra Rognan som har malt akvarellen til etiketten der MS Nordstjernen kommer seilende med Lofotryggen i bakgrunnen. Alle hurtigrutas 34 faste anløpshavner er markert på etiketten som går rundt hele flasken, og flaskekapselen er etter Det Bergenske Damskipsselskaps sorte og hvite striper på skorsteinen. Alkoholinnholdet er 38 volumprosent og akevitten er produsert hos Agder Brenneri i Grimstad.

38 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 624301
70 cl
Produsent: Agder Brenneri – K.G. Puntervold


 tilbake