Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Barents Aquavit

«The Artic Selection» er en helt ny akevittserie fra Det Norske Brenneri, og først ut er akevitten som har fått sitt navn etter den nederlandske sjøfareren og oppdagelsesreisende som fant øyriket i nord, Willem Barentzs (1550 - 1597). Det var han som ga navnet Spits-bergen, på grunn av de høye og spisse fjellene som kjennetegner store deler av Svalbard. Første smaking av Barents-akevitten skjedde selvsagt på Svalbard!


Willem Barentzs fant både Bjørnøya, Novaja Semlja og Spitsbergen på sine tre halsbrekkende turer mot nord. Han laget det berømte kartet over nordområdene, og det er dette som pryder etiketten og baketiketten, sammen med en majestetisk isbjørn - kongen i isødet.
    Barents-akevitten er laget etter gamle norske håndverkstradisjoner og er et samarbeid mellom Det Norske Brenneri og Spitsbergen Travel ved Stein-Ove S. Johannessen. Produksjonen foregår på Agder Brenneri. Barents er en fatlagret akevitt, og her er det brukt urter fra Barents-regionen, som kvann, rosenrot og den spesielle urten skjørbuksurt. Urten var en nødvendighet for alle overvintrende fangstmenn på Svalbard i tidligere tider fordi den inneholder rikelig med c-vitaminer og dermed er forebyggende mot skjørbuk.
    - Jeg er godt fornøyd med Barents Aquavit som har et svært tydelig krydderpreg og lang ettersmak med mye fruktighet. En elegant akevitt - laget spesielt for alle oppdagelsesreisende, sier Stig Bareksten i Det Norske Brenneri med et fornøyd smil. 

Barents Aquavit har innslag av sitrus, anis, fennikel og moderat preg av karve. Alkoholinnholdet er 40 volumprosent.

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 488302
50 cl
Produsent: Agder Brenneri – K.G. Puntervold


 tilbake