Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Hellstrøm Aquavit

7. september 2012 lanserte Eyvind Hellstrøm sin egen akevitt i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Produktet som heter Hellstrøm Aquavit er et prosjekt mellom Eyvind Hellstrøm og importøren Moestue Grape Selections. Hellstrøm Aquavit er en norsk akevitt produsert hos Agder Brenneri/K.G. Puntervold i Grimstad.


Bakgrunn for prosjektet:
Eyvind Hellstrøm er forkjemper for norske tradisjoner og råvarer og ønsket å bidra med en egen akevitt.
   -­ Akevitt er en viktig del av norsk mattradisjon og en drikk som skal nytes i felleskap. For meg er akevitt et fantastisk følge til mat, sier Hellstrøm.
   Produktet Hellstrøm Aquavit er en fruktig og aromatisk akevitt som er mild og rund i munnen, med lang ettersmak. Eyvinds mål var å lage en elegant akevitt hvor sitrus dominerer smaksbildet og hvor karven er mindre fremtredende enn i de tradisjonelle akevittene.
   - Jeg ønsket å lage en frisk akevitt som passer til mange ulike matretter. Personlig synes jeg at mange akevitter domineres for mye av karve, så jeg ønsket å lage en mer sitrusdrevet stil, sier Hellstrøm.
   Hellstrøm Aquavit anbefales til norske tradisjonsretter som fårikål, torsk, lutefisk, rakfisk, sild, pinnekjøtt, ribbe, og smalahove.
   -­ De fleste nordmenn drikker akevitt i jula, men sannheten er at det er en drikk som passer veldig godt til mange ulike retter. Jeg anbefaler gjerne akevitt til et bugnende krepsebord eller grillmat. En spennende kombinasjon er også akevitt sammen med franske oster som for eksempel Münster og Comté.
   Hellstrøm Aquavit er laget av nøytral potetsprit, slik tradisjonen for norsk akevitt tilsier. Videre er destillatet lagret på 500 liters sherryfat som er brukt til oloroso-­produksjon. Krydderdestillatet er Hellstrøms egen resept og inneholder blant annet karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn. Akevitten er lagret minimum i 12 måneder på fat av ulik alder for å oppnå kompleksitet.
   Hellstrøm Aquavit har et alkoholinnhold på 40 volumprosent og er tilgjengelig i alle landets Vinmonopolbutikker med artikkelnummer 9957701.
   Samarbeidspartnere: Moestue Grape Selections er vinimportør og har tidligere lansert to viner i samarbeid med Eyvind Hellstrøm. Akevitten er produsert hos Agder Brenneri/K.G. Puntervold i Grimstad som er en av tre akevittprodusenter i Norge.


 tilbake

Foto: Stian Broch.Foto: Stian Broch.