Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Norsk Fårikål Aquavit

Norsk lam er i verdensklasse og hver høst, nærmere bestemt den 24. september, feires fårikålens dag. Oppskriften er uhyre enkel: Stykker av lammekjøtt, hodekål i biter, sort, hel pepper og litt vann. Retten får så stå og godgjøre seg på kokeplaten til kjøttet er mørt - og potetene er kokt. Dette er også en rett som bare blir bedre og bedre når den varmes opp dag to eller tre.


Fårikål ble kåret som Norges nasjonalrett av Nitimen på 1970-tallet og for virkelig å få fart i sakene, ble Fårikålens dag innstiftet av Opplysningskontoret for kjøtt i 1997. Det skulle gå mange år før fårikålen fikk sin egen akevitt, men på Fårikålens dag i 2011 ble Norsk Fårikål Akevitt lansert. En jury bestående av medlemmer fra Norske Akevitters Venner, Fårikålens Venner samt «turbobudeia» Bodil Nordjore kom i fellesskap fram til den rette fårikål-akevitten.
   I år (2015) har akevitten fått en ansiktsløftning, og framstår i nytt design. Innholdet er fortsatt de deilige dråpene som passer utmerket til fårikålen. Norsk Aquavit Fårikål er et glimrende supplement til nasjonalretten og med et alkoholinnhold på 43 volumprosent er den spesielt tilpasset fårekjøttets gode smaker, samtidig som den er velegnet som avec.
   Norsk Fårikål Aquavit er basert på norske tradisjonsvarer som potetsprit, karve og fatmodning på 500-liters brukte sherryfat. Aromaen er mild og behagelig og fatmodningen gir en elegant avrunding av akevitten samt et preg av vanilje.
   Norsk Aquavit Fårikål er en av flaskene i en matserie med fire ulike varianter som passer til norsk husmannskost. De har nettopp fått nytt design, men innholdet er det samme som tidligere. De andre variantene er Norsk Aquavit Pinnekjøtt, Norsk Aquavit Ribbe og Norsk Aquavit Spekemat.
   Norsk Aquavit Fårikål er produsert av Det Norske Brenneri i Grimstad for Palmer Group/Norsk Aquavit som også listefører akevittene Ankerdram Akevitt, Jeger Aquavit, Skitt Fiske Aquavit, Nystemten Aquavit, MS Nordstjernen Aquavit, Guovssahas Nordlyset Akevihtta og Birkebeiner Aquavit.

43 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 9381401
70 cl
Produsent: Agder Brenneri


 tilbake
Tidligere design.