Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Storm norsk akevitt

Kannestein DA står bak Storm norsk akevitt som finnes i bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Akevitten er signert Agder Brenneri og er smaksatt med tang fra værharde Stad. - Vi er svært tilfreds med å ha Agder Brenneri som produsent for Storm Akevitt. Ole Puntervold har lang erfaring med brennevinsproduksjon og er kompromissløs i forhold til kvalitet og godt håndverk, sier daglig leder Tore Årdal i Kannestein DA.


38 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 9308401
70 cl
Produsent: Agder Brenneri – K.G. Puntervold


Storm norsk akevitt - en smak av havet

Kannestein DA står bak Storm Akevitt som finnes i bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Akevitten er signert Agder Brenneri og er smaksatt med tang fra værharde Stad. - Vi er svært tilfreds med å ha Agder Brenneri som produsent for Storm Akevitt. Ole Puntervold har lang erfaring med brennevinsproduksjon og er kompromissløs i forhold til kvalitet og godt håndverk, sier daglig leder Tore Årdal i Kannestein DA.

Historier
Storm Akevitt er selskapets første produkt. Årdal forteller at forretningsideen om å bruke historiefortelling og design for å selge alkoholholdige drikkevarer er en forlengelse av hva de to partnerne i Kannestein DA tidligere har drevet på med. Selv er han utdannet siviløkonom og har lang fartstid fra pressen, blant annet som journalist i Forbruker-rapporten og Økonomisk Rapport.
   Med på laget har han barndomskameraten Jan-Arild Slinning, som har vært sentral i en rekke TV-produksjoner både som produsent og regissør. I en periode var han også programsjef i TV3.

Nye i bransjen
- Vi synes det er utrolig morsomt å gå inn i en ny bransje og bruke den kompetansen vi har fra mediene. Samtidig er vi ydmyke nok til å innse at vi er avhengige av gode samarbeidspartnere, og det har vi utvilsomt fått med Ole Puntervold. Han har personlig utviklet resepten til Storm Akevitt, sier Jan Arild Slinning.
   De to partnerne i Kannestein DA er begge fra Måløy sør for Stad, hvor det ofte meldes storm i værmeldingen. Med dette som utgangspunkt hadde de et ønske om å få utviklet en akevitt som gir en smak av havet.

Spennende tang
- Vi drøftet ideen med Puntervold og kom frem til at det ville være spennende å se hvordan en smakstilsetning av tang ville fungere i akevitten. Dette viste seg å fungere over alle forventninger, sier Slinning. Han får støtte av daglig leder Ole Puntervold i Agder Brenneri.
   - Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til om dette ville fungere, men jeg ble positivt overrasket. Destillatet av tangen lukter helt klart sjø; det minner veldig mye om lukten av reker, sier Ole Puntervold, som synes de to partnerne i Kannestein DA har en spennende bakgrunn.
   - God markedsføring er avgjørende for å lykkes med et nytt produkt. Jeg ser på Kannestein DA som friskt blod i bransjen, sier han.

Kannesteinen på etiketten
Storm Akevitt er forholdsvis mørk i fargen etter lagring på yngre sherryfat. Etiketten på flasken er prydet av den tre meter høye Kannesteinen, som er formet av is, hav og uvær gjennom tusener av år.
   - Det er ikke tilfeldig at vi bruker Kannesteinen på etiketten. Kannesteinen er så flott at folk knapt tror sine egne øyne når de ser den for første gang. Her har naturen overgått all verdens designere, sier Tore Årdal.


 tilbake

- Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til om tang ville fungere, men jeg ble positivt overrasket, sier daglig leder Ole Puntervold i Agder Brenneri.Jan Arild Slinning (t.v.) og Tore Årdal fra værharde Måløy bruker både Kannesteinen og tang fra Stad i markedsføringen av Storm Akevitt.