Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Arvesølvet

Arvesølvet er en lys, gyllen akevitt med duft av appelsin og sitrusoljer, hvit grapefrukt, karve, kardemomme, koriander, stjerneanis, nøtter og vanilje. Smaken er kompleks med innslag av karve, anis, appelsinmarmelade og lakrisrot. Medium til lang avslutning, hvor krydderet sitter igjen helt til slutt. God balanse mellom destillat og fat. Arvesølvet passer til tradisjonell norsk mat, men kan også nytes alene i et tulipanglass.


41,5 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 9398601
70 cl
Produsent: Agder Brenneri – K.G. Puntervold


God start for Arvesølvet

- Vi er overveldet over mottagelsen. Det sier Stig Bareksten i Det Norske Brenneri, som står bak lanseringen av akevitten Arvesølvet. Akevitten ble sluppet på markedet på senhøsten i 2011, men som allerede finnes på en rekke restauranter og barer over hele landet.

Det Norske Brenneri er også stolte av å bli favorisert hos en rekke av de store innkjøpsavtalene.
   - Grunnen til at vi har fått en slik mottagelse tror jeg først og fremst skyldes den gode smaken, men også at vi er en uavhengig aktør med stort fokus på kvalitet og håndverk, sier Stig Bareksten. Han har selv mange års fartstid i bar- og restaurantmiljøet, er tidligere norsk mester i bartending og har arbeidet med flere kjente whiskyprodusenter de siste årene. Så kastet han seg over norsk akevitt.
   - Jeg har hentet inspirasjon fra noen av de uavhengige whiskyprodusentene i Skottland. Ærlighet i produksjonen er vårt hovedfokus, sier Bareksten. Arvesølvet er en tradisjonell norsk akevitt, men selve fatmodningen har fått en større plass i smaksprofilen enn det som ofte er normalt.
   - I Arvesølvet benyttes kun ferske sherryfat, og den milde og runde smaken som oppnås ved bruk av ferske fat gjør at smaken oppleves moderne og tidsriktig, forteller Bareksten.
   - Modning på disse fatene gir akevitten en helt spesiell karakter, rund og myk, med smak av vanilje, anis, sitrus og karve. Metoden vår er også i samsvar med trendene innen whiskyproduksjon. En annen egenskap ved Arvesølvets produksjon, er naturligheten. Arvesølvet er ikke tilsatt noen form for farge, og den har vesentlig mindre sukker enn de andre akevittene på markedet. Arvesølvet er produsert hos KG Puntervold i Grimstad. tilbake

Whiskymann som byttet til akevitt: Stig Bareksten og Det Norske Brenneri står bak Arvesølvet akevitt.