Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Kongsberg Akevitten

Akevitten er lys gyllen og krydret med villkarve fra Aannestad gård i Passebekk ved Kongsberg. Den dufter markant av karve og sitrus, samt fat og sherry. Den er rund og krydret med god fylde, samt lang sødmefull ettersmak. Passer til lettere julemat, grillmat og fet fisk. Serveres ved 14–16 °C.

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 5856002
50 cl
Produsent: Agder Brenneri - K.G. Puntervold

Finnes også i 4 cl.

Jubilerte etter 385 år...

I mai 2009 kom Agder Brenneri med hele tre nye akevitter med kulturell frihavn, skalldyrfestival og gruveby som tema. De tre nye akevittene er basert på norsk potetsprit og destilleriets krydderdestillater, og salget rapporteres som meget bra.

Kongsberg-akevitt
Akevitten er resultatet av et samarbeid med en lokal akevitt-komité med by-patriot Roy Kittelsen og ordfører Vidar Lande i Kongsberg som ivrige medlemmer. Kongsberg Akevitten (eg. akkevitten på lokalt målføre) lanseres i forbindelse med Kongsbergs 385 års jubileum – da ingen ville vente til 400-årsdagen…!
   Akevitten er smaksrik og lagret på 20-25 års gamle sherryfat. Sherrykarakteren er likevel ganske tydelig, og drikken egner seg både til mat og hygge.
   I et større selskap i Kongsberg ble gjestene så begeistret at den også ble avec!


 tilbake

Første tapping ble testet iført full bergmannsdrakt med Roy Kittelsen til høyre og ordfører Vidar Lande til venstre på bildet. Destillatør Ole Puntervold bivåner det hele.