Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

XQ Extra Fine Aquavit

Avec-akevitt som er modnet på cognacfat. Nytes romtemperert.

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 5320201
70 cl
Produsent: Det Norske Brenneri

XQ Extra Fine Aquavit

XQ Extra Fine Aquavit er norsk tradisjon med fransk finesse - og så langt vi vet verdens første norskproduserte akevittt som er modnet på cognacfat. Dette gir i følge produsenten en ny og unik dimensjon til smaksbildet, og en enestående opplevelse av fatets betydning for modningen.

Å tilvirke akevitt er en tradisjonell og velprøvd prosess for å fange råvarenes smak. De norske råvarene holder høy kvalitet, hvilket er avgjørende for akevittens endelige karakter. Gjennom XQ Extra Fine Aquavit (V.nr. 5320201, BU) ønsker produsenten AQ New Norwegian Aquavit å tilføre akevittmangfoldet en ny og spennende smaksdimensjon. Akevitten er derfor lagret på små, spesielt utvalgte cognacfat. Små fat gir akevitten større kontaktflate med treet, og dermed en helt unik duft, smak og avrunding. XQ Extra Fine Aquavit tilbyr derfor en annerledes akevittopplevelse for livsnytere og akevittelskere.

Ny aktør
Akevitten er utviklet av AQ New Norwegian Aquavit med den anerkjente destillatøren Angelika Florvaag i spissen. Sammen med en tidligere Arcus-kollega og en designer har Florvaag etablert et nytt firma.
   - Jeg har utviklet resepten, og lanseringen av XQ Extra Fine Aquavit gjør at en gammel drøm har blitt virkelighet, sier Florvaag som i sin tid også var med på utvilingen av blant andre Fru Lysholm Aquavit. Akevitten produseres av Det Norske Brenneri.

Karakteristikk
XQ Extra Fine Aquavit har en stor og innholdsrik duft med en kompleks palett av fat, krydder, sitrus og cognac. Alkoholpreget er mykt og avdempet med behagelig flyktighet. Det unike smaksbildet haret harmonisk krydderpreg og elegante fataromaer med innslag av utsøkte, velavrundede cognactoner. Ettersmaken er lang og behagelig. XQ Extra Fine Aquavit bør nytes lett avkjølt eller ved romtemperatur, alene eller til julebordets favoritter.


 tilbake

Angelika Floorvaag har utviklet respeten til XQ Extra Fine Aquavit. Hun arbeidet hos Arcus fram til 2007 og bildene er tatt i forbindelse med en prøvesmaking for Norske Akevitters venner i 2005.