Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Steinvikholm Aqua Vite

Lagd etter gamle tradisjoner i Stjørdal, og lagret på gamle sherryfat. Akevitten er ravgul og whiskyaktig med tiltalende dufter av røyk, karve, tørket appelsinskall og fennikel. Ettersmaken er lang og elegant. En god avec, eller som følge til røkt kjøtt, fisk og ost, samt smaksrike juleretter og grillet lammekjøtt. Serveres ved 16–18 °C. 40 % vol. Produsent: Arcus.


Steinvikholm til julematen
Spør du om akevitt til julematen på Radisson SAS Royal Garden Hotel i Trondheim, får du Steinvikholm Aqua Vite i glasset.
   - I år har vi valgt å satse helt lokalt, forteller sjefen for servitørene ved hotellet, Torfinn Lerstad.
Med andre ord følges kortreist mat av «kortreist» akevitt. Steinvikholm-akevitten ble lansert i 1999 og den er blant annet krydret med lokalt produsert malt fra hjemmebryggere i Hognesaunet Såinnhuslag i Stjørdal. Akevittkjennere uttalte at Steinvikholm Aqua Vite egner seg minst like godt som avec som til mat.

Eske Billle og Olav Engelbrektsson
På etiketten bak på flasken fortelles det om lensherren til Bergenshus, dansken Eske Bille, som sendte en pakke til erkebiskop Olav Engelbrektsson på Steinvikholm slott i Stjørdal. Innholdet var «nogit Watn som kallis aqua vite och hielper samme watn for alle haande kranckdom som ith menneske kandt haffue indvortess».

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg V.nr. 4192201
70 cl
Produsent: Arcus


 tilbake