Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Birkebeiner Aquavit

En middels dyp gyllenbrun akevitt med dufter av blomster, karve, tørket sitrusskall, fat og mokka. Den er fruktig og rund med tydelig sherry og fatkarakter, en del sødme og lang varm ettersmak. Passer til tradisjonsrik julemat som ribbe og surkål samt smaksrike lagrede fastoster. Serveres romtemperert.


41,5 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 5803101
70 cl
Produsent: Agder Brenneri – K.G. Puntervold


Birkebeiner Aquavit

Birkebeiner Aquavit er inspirert av norske tradisjoner og kongesagaer, og bak produktet står engrosselskapet Rosmersholm. Birkebeiner Aquavit er produsert og tappet av Agder Brenneri i Grimstad. 

Birkebeiner Aquavit er laget av de beste norske råvarer. Dette har gitt en mild og behagelig aroma og sødme, karve og annet krydder i smaksbildet.. Birkebeiner Aquavit passer til all tradisjonsrik mat, men også som avec på grunn av den karakteristiske runde smaken.
    Fortellingen om de modige birkebeinerne som hjalp kongssønnen Håkon Håkonsson til å rømme over fjellet og videre mot Nidaros i 1206 for å bli kronet som norsk konge, har gitt navnet til den nye akevitten. Ordet birkebeiner stammer fra en tradisjon med bjerkenever brukt som fottøy.
    Årlige arrangementer innen ski og sykkel er senere blitt oppkalt etter de modige birkebeinerne.

Norskinspirert
Etiketten på Birkebeiner Aquavit er et lite mesterverk i seg selv med vakre, norskinspirerte mønstre og motivet fra det kjente maleriet Birkebeineren av Knud Bergslien fra 1869. Etiketten som pryder akevitten er designet i Frankrike, men motivene er fra norsk historie.
    Birkebeiner Aquavit fremstilles og tappes av Agder Brænneri i Grimstad og har en alkoholstyrke på 41,5 volumprosent.


 tilbake