Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Dry Aquavit

Fra 5. mai 2017 er Strand Brænderis Dry Aquavit å finne i Vinmonopolets lister.Dry Aquavit er det andre produktet som er signert Strand Brænderi, og denne gangen er det snakk om en akevitt som passer perfekt til tonic.


Det er Arcus som utvikler og produserer akevittene under merket Strand Brænderi - som ble etablert i Moelv i 1843 som Norges første bondeeide bedrift. Dette er også landets eldste destilleri som fortsatt er operativt med en produksjon på cirkaa 600.000 liter råsprit per år. etter brenning av potetene går spriten over Mjøsa for rektifikasjon hos HOFF. I 2016 inngikk Starnd Brænderi en lisensavtale med Arcus om bruk av merkenavnet på akevitt, og siden har akevittene blitt utviklet etter håndverksmessige metoder med moderne vri på Atlungstad Brenneri i Stange sør for Hamar.

Utallige prototyper
- Akevitt er et veldig anvendelig brennevin, forteller produktutvikler Rune Laugen hos Arcus.
- Strand Brænderi Dry Aquavit viser hvor sterkt akevitten kan skinne i cocktails. Visjonen for akevitten var å lage den perfekte akevitt-tonic. For å få til dette ble det utviklet en oppskrift som krevde utallige prototyper, store mengder karve og utradisjonelle ingredienser. Inspirasjonen til smaken kommer fra ryktene om at det beste garnityret til en frisk gin-tonic ikke er lime eller sitron, men mango.
- Mango?
- Kombinasjonen av karve, mango og rosmarin viste seg å være en vinnende kombinasjon. Ellers fortjener forbrukere å vite hva de putter i seg. Som sin forgjenger Starnd Juleaquavit, er også dette produktet utstyrt med komplett ingrediensmerking. Merkingen deklarerer bruk av potetsprit og den essensielle karven, i tillegg er det destillert ut aroma fra mango, hylleblomst, sitrongress, koriander, rosmarin, pomerans og bergamott. Den komplekse blandingen er avrundet med hvitvin, som binder smaken sammen og gir en frisk akevittopplevelse utenom det vanlige, avslutter  Rune Laugen.

40 volumprosent
Ikke fatmodnet
V.nr. 7364402
50 cl
Produsent: Arcus

 tilbake