Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Bivrost Aquavit – fra verdens nordliste destilleri

Bivrost® Aquavit er håndlaget under nordlyset, ved foten av de majestetiske Lyngsalpene. Smeltevann fra isbreer blir renset og kombinert med spennende planteekstrakter for å sikre et unikt produkt fra det arktiske Norge.

Bivrost® Aquavit er en delikat og sofistikert middels til full body akevitt med hint av blomster og sitrusfrukter, med en svært lang og varm krydret finish.

40 volumprosent
Bestillingsutvalg
Prod.nr. Vinmonopolet: 6817802
50 cl
Produsent: Aurora Spirit
Akevitten er produsert av potetsprit og krydder. Basen er potetsprit laget av den lokale Gulløye-poteten.

Verdens nordligste destilleri
Akevitten inngår i «Midgard-serien», den første produktrekken av alkohol, produsert og tappet av verdens nordligste destilleri – Aurora Spirit. Serien består av tre delikate, lyse brennevinssorter, produsert med isbrevann fra Lyngsalpene. Produsenten påpeker at den akevitten som er sluppet i denne omgang, er en ulagret blank akevitt (riktig nok produsert på norsk potetsprit). Aurora Spirit har likevel akevitt liggende på fat som skal lanseres på markedet i løpet av 2017, men den har ikke oppnådd rett lagringstid enda.

I den norrøne mytologien, kalte vikingene nordlyset for «Bivrost». Denne uforutsigbare broen som åpenbarte seg i den mørke årstiden, var den magiske koblingen mellom to ulike verdener; Midgard, der menneskene bodde, og Åsgard – der de norrøne gudene var. Midgard-serien tilhører denne verden og menneskene i den – med moro, fest, kjærlighet, glede og lidenskap.

Idéen bak Aurora Spirit oppstod for et par år siden i et samarbeide mellom en lege, en scuba-dykker, en frisør samt en skotte med godt kjennskap til destilleribransjen i Skottland. Produktnavnet Bivrost er inspirert av nordlystradisjonen i Lyngen, og våren 2015 startet planleggingen av verdens nordligste destilleri. Produksjonen startet sommeren 2016. tilbake