Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Vollen Akevitt fra Asker

Vollen Akevitt fra Asker ble presentert i 2016. Den er laget etter gamle norske håndverkstradisjoner og modnet på sherryfat. Måneder med fatlagring og bruk av de beste krydderdestilater gir en mild og rund akevitt, med smak av vanilje, fennikel, karve, sitrus og anis. Nå er andre tapping lansert. Den er viet polarskipet Maud, som ble bygget i Vollen og har 100-årsjubileum i år.

I samarbeid med Det Norske Brenneri har Destinasjon Vollen funnet en smak som er påvirket av lokale urter og bær og som er med på å sette smaken av Vollen til god mat.

Første tapping var dedikert til en betydningsfull person for Norges rikdom fra olje og fiske, havrettsminister Jens Evensen. Han bodde største delen av sitt liv i Vollen. En omtale av Jens Evensen finnes på flaskeetiketten. Det er planlagt at akevitten skal presenteres i ytterligere to versjoner i fremtiden. Årets flasker har etikett med omtale av polarskipet Maud. 

Maud  var polfarer Roald Amundsens båt bygget for hans andre ekspedisjon til Arktis. Hun ble bygget i Vollen hos båtbygger Chr. Jensen. Båten ble sjøsatt i juni 1917 og døpt av Amundsen selv. Han brukte den blant annet tilk en gjennomseiling av Nordøspassasjen fra 1918 til 1925. Den ble solgt i Cambridge Bay og sank der i 1930.

I 2016 ble skroget hevet i Cambridge Bay av prosjektgruppen Maud Returns Home i regi av Asker-firmaet Tandberg Eiendom. Skipet er planlagt slept tilbake til Norge, via Nordøstpassasjen, på lekteren «Jensen» når isen har gått i august 2017. Planen er å komme til Vardø i juli 2018, og deretter seile videre ned til Vollen. Der skal det bygges et Maud til polarskipet.

Smak: Bløt og karvepreget, streif av krydder og fat, middels fylde.

Aroma: Preget av karve med innslag av sitrus og anis. Fargen er middels dyp gyllen.

38 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr. 6864402
50 cl
Produsent: Det Norske Brenneri  tilbake

2016: Evensen2017: Maud