Information in English Information in English Informaci�n en espa�ol
       Informationen in Deutsch

     Norske Akevitters Venner
     Postboks 119, Manglerud
     0612  Oslo

     Tlf: 23 15 85 00
     Kontortid: 09.00 - 16.00

Våre sponsorer:
     Abonner på våre
nyheter (RSS)
     Abonner på alle
artikler (RSS)

    

Strand Brænderi Juleaquavit

Arcus lanserte i november 2016 Strand Brænderi Juleaquavit, et nytt småskalaprodukt som skal følges av flere. Det er Rune Laugen og Kristoffer Olsen i Arcus FoU Brennevin som i samarbeide med Strand Unikorn har utviklet den nye akevitten, som skal være den første i en serie. Den er den første akevitten med komplett ingrediensmerking.

Den nye akevitten er en blanding av ung og gammel vare, toppet med flere typer eikeekstrakt for å gi kompleksitet. Blandingen omfatter ett sherryfat med økologisk akevitt som er lagret i seks måneder, og fire fat med akevitt modnet i tre måneder. Dette er ombygde madeirafat der de originale bunnene er skiftet ut med bunner av bjørk som er varmebehandlet med åpen flamme. Bjørk er et mykere treslag enn eik, og gir dermed kortere modningstid. Samtidig gir bjørk en spesiell smak. I tillegg er produsenten inspirert av «Moelv-bjørka», som tidligere hvert år er blitt pyntet med lys til jul.

Multeekstrakt, bjørk og eikeekstrakt er de viktigste ingrediensene som bidrar til den litt uvanlige smaken på juleakevitten fra Strand. Eikeekstraktet gir et litt røkt preg, kombinert med mye vanilje. Akevitten er produsert av rektifisert potetsprit blandet med krydderdestillater og ekstrakter før fatmodning på sherry- og madeirafat.

Det er tappet 4.000 flasker som ble lansert i Vinmonopolets bestillingsutvalg i november 2016. Flaskene er utstyrt med voksforseglet skrukork som er enkel og funksjonell å åpne, uten bruk av hjelpemidler. Den ser dessuten like fin ut etter åpning.

Smak: Krydder, fat, innslag av sterkvin og multebær.

Aroma: Krydder, fat, innslag av sterkvin og multebær. Fargen er dyp brungul.

40 volumprosent
Fatmodnet
Bestillingsutvalg
V.nr: 6389502
50 cl
Produsent:Arcus
Råstoff:Poteter, karve, fennikel og multebær tilbake

Juleakevitten fra Strand får skrukork med voksforsegling.